Otvoren Café & Restoran El-Sahara na Ilidži

U subotu je Ilidža dobila novo gastronomsko odredište, Café & Restoran El-Sahara. Vlasnik, saudijski investitor Abdulrahman AlSherhi, s ponosom je predstavio ovu ugostiteljsku destinaciju koja kombinuje orijentalni šarm i autentični bosanski duh.

Naziv restorana, El-Sahara, prožet je inspiracijom Saharske pustinje, koja ima poseban značaj u srcu vlasnika, kao podsjetnik na njegovu rodnu Saudijsku Arabiju. AlSherhi je istaknuo: “Želja nam je da svaki gost doživi toplinu arapske kulture, spojenih s bogatstvom bosanske kulinarske baštine.”

Enterijer i terasa pružaju ugodnu atmosferu za opuštajuće razgovore uz šoljicu kafe ili čaja. Posebno se izdvaja kutak s ružičastom ljuljačkom i zidom cvjetnog uzorka, stvarajući savršen ambijent za prekrasne fotografije koje će uljepšati društvene mreže. A naravno, tu je i gastronomska ponuda – od hrskavih pica i sočnih hamburgera, preko bosanskih specijaliteta do svježih orijentalnih okusa – restoran nudi izbor za svakog gosta.

Otvorenju restorana prisutvovalo je četrdesetak gostiju, koji su zajedno sa AlSherhijem proslavili ovaj značajan trenutak. “Ponosan sam što sam dio bosanskohercegovačke priče i što mogu ovu ljubav prema kulturi i hrani podijeliti sa svima vama”, istaknuo je AlSherhi.

Posjetite i vi ovaj novi gastronomski kutak na adresi Emira Bogunića Čarlija 14.

 

Telefon: 061695959
Email: elsaharabih@gmail.com

 

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi

Skip to content