Otvorena sezona kupanja na bazenima u Zenici

Na gradskim bazenima u Zenici je svečano otvorena ljetna sezona kupanja, a brojni građani odlučili su upravo prvog dana rada bazena u Crkvicama rashladiti se od visoka 33 stepena.

 

Tradicionalno, za sve posjetitelje prvog radnog dana na bazene bio je osiguran besplatan ulaz, te je organiziran i koncert nekadašnje zeničke grupe “Ama Gama” i Alena Šojke.

Bazeni od metar i po, dva, pet, ali i onaj za najmlađe posjetitelje bili su krcati posjetiocima, a koji će i ove godine spas od ljetnih vrućina potražiti upravo na zeničkim otvorenim bazenima. Neizostavan dio posjete bazenima u Crkvicama su i tradicionalni skokovi sa tri, pet i deset metara visine, ali i sportski tereni na kojima posjetioci igraju odbojku i košarku.

Sudeći prema najavama, ovo bi mogla biti posljednja sezona kupanja na kompleksu u Crkvicama kakav je danas, jer je najavljena izgradnja zatvorenog bazena koji će uljepšati ovaj kompleks.

Projekt izgradnje bazena se radi u dvije faze, prva obuhvata izgradnju zatvorenog bazena, a druga uređenje otvorenog kompleksa bazena.

Iz preduzeća koje rukovodi bazenima su najavili da će i ova sezona kupanja biti praćena sa brojnim interesantnim događajima, koji će pored bazena biti dodatna atrakcija i motiv da Zeničani i ovo ljeto spas od vrućina potraže upravo na bazenima u Crkvicama.

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi

Skip to content