Ova evropska zemlja će vam platiti da je posjetite ovog ljeta

Otočna država Malta najavila je u petak plan novčanih poticaja turistima koji će odsjesti u hotelima ove prekrasne zemlje od juna ove godine s namjerom da pokrene turizam nakon pandemije koronavirusa.

Naime, turistička zajednica ove zemlje platit će svakom posjetitelju koji rezerviše boravak od tri noći u odabranim hotelima s tri do pet zvjezdica. Oni koji odsjednu u hotelu s pet zvjezdica dobit će 100 eura po osobi za svaku rezervaciju, gosti hotela sa četiri zvjezdice 75 eura, a s tri zvjezdice 50 eura, prenosi magazin Travel and Leisure.

Ministar turizma Clayton Bartolo najavio je i kako će hoteli davati jednake iznose, pa će posjetioci moći dobiti i do 200 eura za trodnevni boravak u hotelu s pet zvjezdica. A ukoliko odu na malteško ostrvo Gozo dobit će i dodatnih 10 posto poticaja.

Malta se službeno otvara za putnike u utorak, 1. juna. Prema podacima Svjetskog vijeća za putovanja i turizam, 27 posto prihoda nacionalne ekonomije dolazi od turizma. Za pokretanje turizma nakon pandemije koronavirusa Malta je predvidjela 3,5 miliona eura u nadi da može privući više od 35.000 turista.

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi

Skip to content