Pametno pakiranje!

Bez obzira idemo li samo na vikend ili na duži godišnji odmor uvijek nosimo gomile stvari sa sobom! Nekoliko kombinacija za svaku priliku koja nam se može ukazati, ili vrijeme koje se može desiti (od olujnog hladnog vremena do vrućeg ljetnog dana). A tu su i dodatni modni dodaci poput torbi, cipela, koji zauzimaju mnogo prostora u koferima. Preveliko pakiranje zadaje nam glavobolje preko izgužvane odjeće, ili prekobrojnih kofera (što nam je dodatni trošak ako putujemo avionom.). I da budemo iskreni, treba sve to vući sa sobom. Pred ovogodišnju sezonu odmora odabrale smo za vas članak o pametnom pakiranju koji će vam pomoći i možda vam otkriti neke jednostavne trikove kako da spakirate sve što hoćete,  ideje kako staviti više stvari u mali prostor.

Foto: pexels-ivan-samkov

 

1. Kompresovanje i sabijanje

Većinu vremena možete napraviti prostora u svojoj torbi, a da ne morate ostaviti kod kuće jeste da odjeću  STISNETE! U svakom tržnom centru možete kupiti vreće za kompresovanje. Njih koristite za svaku vrstu odjeće, specijalno za donje rublje i čarape. Kompresovane kese će manje gužvati onu finiju odjeću. Ne zaboravite da iskoristite sve prostore u koferima, ugrađene džepove…

2. Birajte ekonomična pakiranja za putovanja

Kada god možete, proizvode za ljepotu, kozmetiku ostavite kod kuće. Pogotovo ako idete u hotele.  Ako baš ne možete bez krema i kupki, držite se malih pakovanja za putovanja. U svakoj prodavaonici kozmetike možete naći dezodoranse, šampone ili kreme u malim bočicama – ili svoje jednostavno prespite u male bočice! Oni čuvaju prostor!

3. Pakirajte osnovnu odjeću

Ovo je klišej, koji je zaista i istinit: Kada ste u nedoumici, oblačite se u slojevima! Planirajte dvije ili tri ključne kombinacije – ili dodajte ili oduzimajte u ovisnosti o vremenu ili događaju. Ne trebaju vam različiti odjevni predmeti za različite prilike…samo ponesite odjeću koja se može lako kombinirati za ležeran ljetni dan i za večernji izlazak.  ako idete u razgledavanje nepoznatog grada i religijskih ili historijskih građevina imajte na umu da postoji dress code za takve stvari.

Isto pravilo vrijedi i za cipele. Cipele su ubice prostora u koferima, pa ako nemate baš poseban razlog da  ponesete više ponesite  jedan ili dva para neutralnih boja, da se mogu slagati sa svakom odjevnom kombinacijom. Naravno neka jedan par budu ravne, tako da udobno možete šetati po cijeli dan.

Kako bi se navikli da putujete lagano, ekspert Rick Stevens preporučuje vježbu – spakirajte sve što namjeravate ponijeti na putovanje / odmor i nosite to u ruci kroz kuću, ako vas brzo izmori, znači da ste pretjerali! Zapamtite da idete na odmor, a ne na ekstremno socijaliziranje i ako jedne pantalone obučete više puta, svijet neće propasti! Ako putujete ljeti držite se prozračnih materijala poput lana, u farmericama će vam biti prevruće! Ranije ispred ogledala isprobajte eventualne kombinacije i odlučite se za jednu ili dvije najjednostavnije i samo te kombinacije spakirajte!

4. Stavite na gomilu i pakirajte

Pakirajte se kao da gradite! Sa tehnikom građenja iskoristićete svaki mogući slobodni prostor. Prvo pakirajte ključne predmete kao što su vaši veliki neseseri, ili najlonske vrećice, a odjeću pakirajte oko njih. Počinite od velikih predmeta prema manjim kao što su jakne, sakoi ili haljine.

5. Ponesite jednu torbu / kofer

Ovo neka vam bude pravilo. Jedna torba / kofer + dnevna torba ( malo veća ) i laptop torba ako vam treba. Možda zvuči previše strogo, ali nošenje manje stvari bilo gdje je  veliki plus. Ako idete avionom preći ćete sigurnosne tačke bez velike muke, i kada stignete na odredište lakše vam je uzeti taksi ili željeznicu.

 

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi

Skip to content