Panoramski let balonom iznad Hercegovine

U Hercegovini bi uskoro mogla zaživjeti ideja panoramskog letenja balonom.

Foto: Pixabay/Ilustracija

U prostorijama Ureda Vlade Zapadnohercegovačkog kantona za evropske integracije u Širokom Brijegu započela je praktična obuka o razvoju projektnih ideja i pripremi projektnih prijedloga koja je namijenjena ponajprije pripravnicima raspoređenim u Uredu Vlade ZHK, kako bi stekli potrebno znanje i praktično iskustvo za pisanje projekata kao i jačanju vlastitih kapaciteta.

Radionica se temelji na razvoju nove turističke ponude u ZHK, tj. razvoju ideje panoramskih letova balonom na vrući zrak iznad Hercegovine. Vlada ZHK je u svojim strateškim dokumentima težište stavila na razvoj aktivnog i ruralnog turizma, te bi ovakav vid turističke ponude u budućnosti nadopunio postojeće sadržaje kao što su planinarenje, zip-line, slobodno penjanje, biciklizam, paragliding, te druge sadržaje.

Vlada ZHK

Pored jačanja kapaciteta i stjecanja praktičnih znanja i iskustava cilj je, kroz seriju radionica, pripremiti projektni prijedlog koji će biti spreman za finansiranja odnosno koji će se kandidirati na buduće otvorene pozive za finansiranje projekata u sektoru turizma.

Ovo je prva u nizu praktičnih radionica koje će Ured Vlade ZHK za evropske integracije održati u 2021. godini i kroz koje će se razraditi niz projektnih ideja i pripremiti ih za prijavu na buduće otvorene pozive i konkurse.

Zato što jedan članak nije dovoljan…

OD PROLJEĆA S TREBEVIĆA PANORAMSKO RAZGLEDANJE IZ BALONA

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi

Skip to content