Kontakt
Marketing
Furaj.ba | S nama u avanturu Furaj.ba | S nama u avanturu
Furaj.ba | S nama u avanturu Furaj.ba | S nama u avanturu
  • NASLOVNA
  • Zavrti Globus
  • Bosna i Hercegovina ❤
    • Banja Luka
    • Bihać
    • Blagaj
    • Bugojno
    • Bosanska Krupa
    • Brčko
    • Foča
    • Goražde
    • Gradačac
    • Jajce
    • Konjic
    • Kraljeva Sutjeska
    • Kreševo
    • Ljubuški
    • Mostar
    • Neum
    • Ostrožac
    • Sanski Most
    • Sarajevo
    • ⚫ Sarajevo Ljubavi moja
    • Srebrenica
    • Stolac
    • Travnik
    • Trebinje
    • Tuzla
    • Vareš
    • Velika Kladuša
    • Višegrad
    • Visoko
    • ⚫ Zemlja u Obliku Srca
    • Zenica
    • Bjelašnica
    • Fojnica
    • Gradačac
    • Počitelj
    • Sarajevo
    • Zenica
  • Furaj Planetom
    • Razglednica
    • Korisne Informacije
    • Kuhinja
    • Neobični Muzeji
    • Putopisi
    • Zanimljivosti
  • Magazin
    • Intervjui
    • Kolumne
    • Moj Život u Inostranstvu
    • Fotografi
    • U nastavcima
    • Uspješne priče
  • Vikend Planer
    • ⚫ Nacionalni parkovi
      • NP Kozara
      • NP Sutjeska
      • NP Una
    • ⚫ Planine
      • Vlašić
      • Jahorina
      • Bjelašnica
      • Igman
    • Izletišta
    • Sport i rekreacija
    • Ski centri
    • Vikend s psom
  • Furaj.ba projekti
    • BiH Bucket list challenge 2021
    • Konkursi i Nagradne Igre
  • Novosti
    • Aktuelna ponuda putovanja
    • Održivi razvoj
Kontakt
Marketing
Furaj.ba | S nama u avanturu Furaj.ba | S nama u avanturu
Furaj.ba | S nama u avanturu Furaj.ba | S nama u avanturu
  • NASLOVNA
  • Zavrti Globus
  • Bosna i Hercegovina ❤
    • Banja Luka
    • Bihać
    • Blagaj
    • Bugojno
    • Bosanska Krupa
    • Brčko
    • Foča
    • Goražde
    • Gradačac
    • Jajce
    • Konjic
    • Kraljeva Sutjeska
    • Kreševo
    • Ljubuški
    • Mostar
    • Neum
    • Ostrožac
    • Sanski Most
    • Sarajevo
    • ⚫ Sarajevo Ljubavi moja
    • Srebrenica
    • Stolac
    • Travnik
    • Trebinje
    • Tuzla
    • Vareš
    • Velika Kladuša
    • Višegrad
    • Visoko
    • ⚫ Zemlja u Obliku Srca
    • Zenica
    • Bjelašnica
    • Fojnica
    • Gradačac
    • Počitelj
    • Sarajevo
    • Zenica
  • Furaj Planetom
    • Razglednica
    • Korisne Informacije
    • Kuhinja
    • Neobični Muzeji
    • Putopisi
    • Zanimljivosti
  • Magazin
    • Intervjui
    • Kolumne
    • Moj Život u Inostranstvu
    • Fotografi
    • U nastavcima
    • Uspješne priče
  • Vikend Planer
    • ⚫ Nacionalni parkovi
      • NP Kozara
      • NP Sutjeska
      • NP Una
    • ⚫ Planine
      • Vlašić
      • Jahorina
      • Bjelašnica
      • Igman
    • Izletišta
    • Sport i rekreacija
    • Ski centri
    • Vikend s psom
  • Furaj.ba projekti
    • BiH Bucket list challenge 2021
    • Konkursi i Nagradne Igre
  • Novosti
    • Aktuelna ponuda putovanja
    • Održivi razvoj
  1. Home
  2. Furaj Planetom
  3. Paprike punjene sirom
 Paprike punjene sirom
Furaj Planetom Kuhinja

Paprike punjene sirom

by Furaj.ba 3 min read

AA

Zapečene paprike punjene mladim ili nekim tvrdim sirom vrlo su popularno jelo.Vegetarijancima i onima manjeg apetita mogu biti glavno jelo, samo uz salatu, a onima velikog teka prilog mesu. Mogu se peći u rerni ili pohovati u tavi.

Potrebni sastojci

Za 10 obroka:
-20 manjih zelenih paprika
-50 dkg mladog ovcijeg sira
-10 dkg masti
-6 jaja
-soli po potrebi

Način pripreme

Paprike ocistiti od sjemena i oprati.Sir viljuskom izmrviti,dodati cijela jaja,posoliti i dobro izmijesati.
Tim nadjevom napuniti paprike.Mast u šerpi ugrijati, pa na njoj sa svih strana prepeći paprike da budu lijepo rumene.
Također, paprike možete poredati u tepsiju a okolo dodati mladi krumpir kojeg možete prekrižiti na četiri dijela. Pecite sat vremena u rerni zagrijanoj na 180 do 200 ˚ C.

Pohovane paprike punjene sirom

Paprike malo ispecite, oljuštite kožicu i izvadite sjemenke, pa ih napunite nadjevom od sira. Za nadjev pomješajte nahrendan ovčji sir sa dva žumanca, alevom paprikom i kajmakom. Punjene paprike uvaljajte u brašno i umućena jaja i ispržite na ulju.

Punjene pečene paprike se serviraju tople s kiselim mlijekom.

Roge punjene sirom gauda

Sastojci:

• 1 kg crvenih dugih paprika

• 200 gr sira gaude

• 2 jaja

• brašno

• krušne mrvice (prezla)

 

Priprema:

Paprike najprije dobro operite, posušite i stavite peći. Kad su pečene obavezno ih malo pokrijte folijom za zamotavanje. One će se tako spariti i brzo će te ih i lako ispeći. Oguljene i očišćene paprike napunite sirom, pa ih uvaljajte najprije u brašno, zatim u jaja, i u krušne mrvice. Za kraj slijedi pohanje u vrelom ulju. Pržene stavite najprije na papir da se upije višak masnoće te odmah poslužite.

 

  • 0
    Facebook
  • 0
    Twitter
  • 0
    Linkedin
  • 0
    Viber
  • 0
    Whatsapp
Previous post
Next post
Čitaj više
Novosti

ŠKODA AUTO pokreće proizvodnju MEB baterijskih sistema

29 Juna, 2022
Kolumne

Njemica bosanskih korijena u balkanskoj avanturi električnim automobilom

29 Juna, 2022
Izdvojeno

“Rajsko jezero” u BiH – idealno za jednodnevni odmor

29 Juna, 2022
Korisne Informacije

Sarajevo – Ploče: Gdje i do kada možete kupiti karte

29 Juna, 2022
Pratite nas
  • 34K
    Fans
    34K
    Fans
  • 1.3K
    Followers
    1.3K
    Followers
Newsletter
Povezani TEKSTOVI
Novosti

ŠKODA AUTO pokreće proizvodnju MEB baterijskih sistema

ŠKODA AUTO je u Mladá-oj Boleslava-i započela proizvodnju baterijskih sistema

Kolumne Magazin Novosti

Njemica bosanskih korijena u balkanskoj avanturi električnim automobilom

0 Facebook 0 Twitter 0 Linkedin 0 Viber 0 Whatsapp

Izdvojeno Vikend Planer Vikend s psom

“Rajsko jezero” u BiH – idealno za jednodnevni odmor

Turistička destinacija “Rajsko jezero Bašigovci” je već duži niz godina

Implemented By HudHudPro ®. All Right Reserved ©.