Pet najboljih aplikacija za one koji putuju sami

Godina u kojoj je buknula pandemija sigurno je promijenila način na koji smo do sada putovali, stoga ćemo vjerovatno, kad se bude moglo slobodno kretati svijetom, često putovati sami. A samim tim nije loše znati koje su najbolje aplikacije za samostalna putovanja, pa vam donosimo popis!

Foto: Pixabay/Ilustracija

Travello (dostupno – App Store, Google Play)

Ova aplikacija zapravo je društvena mreža koja podsjeća na Facebook, ali samo za – putnike i koristi se za spajanje s onima koji su bili negdje gdje vi idete, a u potrazi ste za savjetima i sugestijama. Ovdje je moguće, baš kao i na Facebooku, objavljivati fotografije putovanja, a tu je i davanje savjeta, ocjenjivanje hotela, ponuđenih tura i slično. Naravno, možete ući i u grupe s drugim putnicima, te se na taj način još jače povezati.

Travel Smart (dostupno – App Store)

Ukoliko se pitate koliku napojnicu trebate ostaviti u zemlji u koju ste doputovali ili gdje se nalazi najbliža ambasada, odgovore će vam dati aplikacija Travel Smart! I ne samo to, upozorit će vas na opasna mjesta u nekom gradu, a otkrit će vam i kakva je vremenska prognoza, konverter valuta, ima i organizator dokumenata, ali i savjetnik za bonton u zemlji u kojoj se nalazite.

Hotel Tonight (dostupno – App Store, Google Play)

Traženje smještaja u posljednjem trenu, naročito kad ste negdje sami može biti veoma stresno. Vjerojatno niste od onih koji navečer žele lutati u potrazi za smještajem, a preko aplikacije Hotel Tonight možete naći last – minute smještaj i to s popustom. Inače, možete je koristiti i za „normalne“ rezervacije i to nekoliko mjeseci unaprijed, ali možete rezervirati i smještaj – isti dan. Obavezno provjerite i Daily Drop dodatak u aplikaciji, koji će vam donijeti dodatni popust (vrijedi samo 15 minuta).

Tripcoin (dostupno – App Store)

Kad putujete sami, nemate nekog da vam pomogne s finansijama, ali uz ovu aplikaciju lako je pratiti troškove i status budžeta. Troškove možete dodavati u različitim valutama, a da biste to napravili, ne morate ni biti povezani s internetom. Izvještaje kasnije možete izvući u Excellu a nudi vam se mogućnost i gledanja troškova prema raznim grafikonima.

Audible (dostupno – App Store, Google Play)

Ukoliko dugo putujete brodom, vozom ili avionom ili se samo šetate po nekoj novoj destinaciji, Audible će vam sjajno doći za skraćivanje vremena. Aplikacija omogućava slušanje knjiga, radio programa, ali čak i priča za spavanja! Tu je i umirujuća muzika, pa praktički možete i meditirati…

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi

Skip to content