Pionirska dolina počela sa radom

Zbog pandemije koronavirusa Pionirska dolina nije radila dva mjeseca zato će djecu i njihove roditelje obradovati vijest da je, shodno odlukama kriznih štabova, Pionirska dolina danas počela s radom.

U vremenu dok je bio zatvoren zoo vrt je postao bogatiji za mladunce lame, antilope, patuljaste koze i dva mala jata zlatnih fazana i divljih patki. Par gibona, čovjekolikih majmuna također uskoro trebaju stići u Pionirsku dolinu.

Tokom pauze u radu uređena su i dva vještačka jezera i zaštitna ograda uz obalu Koševskog potoka, a slijedeće sedmice planirana je i sadnja sezonskog cvijeća. Sada su jezera spremna da ponovo budu dom brojnim pernatim stanovnicima Pionirske doline, ali i drugim divljim pticama koje slobodno dolaze na jezera.

OBAVEZNE MJERE

  • Posjetioci na ulazu u ovaj rekreativno zabavni centar trebaju proći kroz tunel za dezinfekciju.
  • Unutar zoo vrta obavezno je nošenje zaštitnih maski i održavanje društvene distance.
  • U grupama ne smije biti više od pet osoba i preporučeno je izbjegavanje većih okupljanja u prostoru zoo vrta.

Posjetioci u Pionirskoj dolini pored razgledanju životinjskih vrsta i šetnji u prirodi mogu koristiti igralište za najmlađe, autodrom, trampolina, vrteška i električni vozić. Otvorena je i ljetna bašta ugostiteljskog objekta u kojoj se svi trebaju pridržavati mjera donesenih za početak rada ugostiteljskih objekata.

Radno vrijeme zoo vrta je od 8 do 20 sati svakog dana.

Za djecu do 5 godina ulaz je besplatan, djeca starosti od 5 do 15 godina plaćaju 2,5 KM, dok je cijena karata za starije od 15 godina 3 KM.

Zato što jedan članak nije dovoljan….

PIONIRSKA DOLINA

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi

Skip to content