Planirate li posjetu Kamernom teatru 55?

  Planirate li posjetu Kamernom teatru 55?

  Kamerni teatar 55 u Sarajevu uživa ugled koji je davno prevazišao granice BiH. Njegove predstave u prosjeku pogleda godišnje oko 13.000 ljudi. Zahvaljujući isturenom scenskom prostoru okruženom pozorišnom publikom s tri strane, za vrijeme igranja predstava nastaje intimnija atmosfera stvarajući drugačiju vezu između umjetnika i posjetilaca.

  Dobri pozorišni komadi uvijek su dio repertoara Kamernog teatra 55, a do kraja septembra ne propustite sljedeće predstave.

  Hadersfild

  21.09.2018. / 20.00 h

  Režija: Emir Zumbul Kapetanović

  Igraju: Muhamed Hadžović, Admir Glamočak, Sanin Milavić, Senad Alihodžić, Sabit Sejdinović i Fatima Kazazić.

  Zatvorenica

  24.09.2018. / 20.00 h

  Monodrama

  Igra: Sadžida Šetić

  Moj mali zatvorenički teatar

  Ova predstava počela je nastajati u tzv. “kućnoj radinosti”. Imala sam u rukama inspirativan tekst koji daje slobodu izraza i dovoljno prostora za ono što mi je previše dugo nedostajalo – igru!

  Radeći na tekstu, pravila sam dramaturške intervencije i na kraju dobila za mene odgovarajuću adaptaciju. A, zatim, počele su se pojavljivati radnje, mizanscen, odnosi, dinamika, muzika, svjetlo, zvuk, pa sam postala i režiser.

  Bezizlazna situacija mog lika i moja su se srele. Zatvorenica zatvora u koji su je smjestili drugi, a i ona sama, iako u predstavi nema izlaz, u mojim nastojanjima da nešto učinim, ima. Nadam se!

  (Sadžida Šetić)

  Ljupaf

  25.09.2018. / 20.00 h

  Režija: Ronald Rand

  Igraju: Muhamed Hadžović, Moamer Kasumović i Zana Marjanović.

  “Volim se smijati, a Murray Schisgal je napisao veoma zabavan komad kojem se smijemo, s kojim se smijemo i oko kojeg se smijemo. Kakva blagodat!”, kaže, između ostalog, reditelj predstave.

  Ukrađena ličnos’

  1. i 27.09.2018 / 20.00 h

  Komedija

  Igra: Milan Gutović

  U Zvorniku ja sam ostavio svoje srce

  28.09.2018. / 20.00 h

  Režija: Sulejman Kupusović

  Igraju: Emir Hadžihafizbegović, Admir Glamočak, Muhamed Hadžović, Sabina Bambur, Amar Selimović, Sabit Sejdinović i Dragan Jovičić.

  Žaba

  29.09.2018. / 20.00 h

  Režija: Elmir Jukić

  Igraju: Emir Hadžihafizbegović, Mirsad Tuka, Aleksandar Seksan i Moamer Kasumović.