Plaža na ušću Neretve pretvorena u umjetničko djelo

  Plaža na ušću Neretve pretvorena u umjetničko djelo

  Na Ušću Neretve od 17. do 23. septembra održava se Međunarodni umjetnički projekt SAN – Sand Art Neretva Festival u sklopu kojeg je pješčana plaža pretvorena u galeriju na otvorenom.

  Foto: Sand Art

  Ušće Neretve zrači posebnom energijom, divljinom prirode i blagom klimom, a nerijetko je zbog svega ovoga i inspiracija brojnim umjetnicima i umjetnicama.

  Sand Art, umjetnost s pijeskom kreativni je spoj umjetničkog izričaja i prirode, odnosno kreativnog oblikovanja u ili na pijesku. Ono označava iscrtavanje prostornih crteža pomoću grablji ili kolaca, potom, oblikovanje skulptura od pijeska, ali i ostale aktivnosti, zanimljivih svim posjetiteljima, odnosno, umjetnicima ili pak ljubiteljima land arta.

  Foto: Sand Art

  SAN Festival je projekt koji se održava u organizaciji osječke Udruge SLAMA – udruge za poticanje umjetničke svijesti u društvu, u saradnji s opuzenskom Udrugom St. Valerio (koja stoji iza njihovog najpoznatijeg projekta Zen-Opuzen Festivala).

  Također, SAN Festival već prvu godinu svoga postojanja, dobiva podršku Ministarstva kulture i medija, TZ gradova Ploče i Opuzen, Grada Opuzena i Dubrovačko-neretvanske županije, a okuplja umjetnike i umjetnice koji će u sedam dana stvaranja kreirati program i sadržaj za djecu, mlade i sve zainteresirane.

  Festival je okupio umjetnike i umjetnice iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine, iz područja likovnosti, plesa, fotografije.

  Pogledajte fotogaleriju: