Pogodite koji je grad najnepošteniji na svijetu?

U svakom od 16 gradova reporteri Reader’s Digesta na raznim su javnim mjestima ostavili 12 novčanika u koje su, između ostalog, stavili broj mobitela i novac u vrijednosti od 50 dolara te su promatrali što će se dogoditi.

Reporteri Reader’s Digesta namjerno su izgubili, kako navode, ukupno 192 novčanika u gradovima diljem svijeta kako bi istražili koji je najpošteniji. U svakom od 16 gradova na raznim su javnim mjestima ostavili 12 novčanika u koje su, između ostalog, stavili broj mobitela i novac u vrijednosti od 50 dolara te su promatrali što će se dogoditi.

Najpošteniji grad na svijetu ispao je glavni grad Finske Helsinki u kojem je vraćeno 11 od 12 “izgubljenih” novčanika. Na drugom je Mumbai u kojem je vraćeno devet od 12 novčanika, dok treće mjesto dijele Budimpešta i New York u kojima je vraćeno po osam novčanika. Slijede Moskva, Amsterdam, Berlin, Ljubljana, London, Varšava, Bukurešt, Rio de Janeiro, Zurich, Prag i Madrid. A posljednji na listi kao najnepošteniji ispao je Lisabon u kojem je vraćen samo jedan od 12 novčanika.

Izvor:  vecernji.hr/

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi

Skip to content