Pomozite izgradnju bivka na Bjelašnici!

Planinari i ljubitelji prirode pozivaju vas da učestvujete u realizaciji izgradnje planinarskog skloništa – bivka na planini Bjelašnici. 

Foto: Pixabay

Cilj PSD Zlatni Ljiljan je  izgraditi bivak otvorenog tipa (bez zaključavanja) koji će biti građen od kvalitetnih materijala, otpornih na požar i ekstremne planinske uslove, a dovoljan da primi od 12 do 15 ljudi.

Lokalitet na kome planiraju postaviti bivak nalazi se između vrhova Krvavac, Hranisava i Veliki Visin (Velež). Ovaj dio Bjelašnice je poprilično zapostavljen sa planinarskom infrastrukturom i predstavlja izazov i visok stepen opasnosti za planinare i avanturiste koji se kreću ovim terenom, posebno u zimskim, sniježnim uslovima. Izgradnjom bivka otvorenog tipa, kao i obnovom, markiranjem i obilježavanjem planinarskih staza u ovom području stvorit će se uslovi za sigurnije kretanje i boravak u ovom dijelu Bjelašnice. Ujedno bivak će služiti i kao obavještajna tačka i privremeni interventni prostor za sve Gorske službe spašavanja.

Troškovi izgradnje bivka po specifikaciji materijala (bez radne snage, majstori, iznošenje materijala, sklapanje i drugi radovi-koji su volonterski) iznose oko 12.000 KM. 

Izgradnju bivka možete pomoći novčanim donacijama, a više informacija pronađite u nastavku teksta!

Kako donirati?

Uplate iz BiH možete izvršiti na ime:
PSD “Zlatni Ljiljan” Sarajevo
Adresa: Prijedorska 14, 71000 Sarajevo (BiH)
Naziv banke: BBI  Bank Sarajevo 
Br. Računa: 141-001-00101168-77 
ID broj:  4201476790000
Svrha uplate: Donacija za bivak

Za sve dodatne informacije i pitanja stojimo Vam na raspolaganju.

Predsjednik komisije: Alen Marić
Tel. +38762225334

Sekretar društva: Zakir Šogolj
Tel. +387 61 515 070
Email: zlatniljiljan@ymail.com

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi

Skip to content