Popularna plaža u Ulcinju ubuduće samo za nudiste

Popularna crnogorska plaža u Ulcinju Ada Bojana ubuduće će biti najvjerovatnije samo za nudiste.

Radnici tog preduzeća juče su uklonili ogradu koja je više od 20 godina dijelila plažu na veći dio za nudiste i manji, rezervisan za “obučene” kupače.

Velika je vjerovatnoća da na plaži neće biti mjesta ni za koga osim za nudiste, pa će tako Ada, nakon dvije decenije biti vraćena onim zbog kojih je i otvorena – nudistima.

Iz Morskog dobra je za crnogorske medije potvrđeno da na kupalištu na Adi nije planiran dio rezervisan i za one koji nisu nudisti.

Plaža Ada Bojana se nalazi na ušću rijeke Bojane u Jadransko more, na granici sa Albanijom. Ima oblik trougla, sa dvije strane je zapljuskuje rijeka, a sa treće more. Najveći dio ove plaže je namjenjen za nudiste.

Ada je prve turiste ugostila 1973, kada je njemačka turistička agencija “Miramare” braće Halgat, koja se bavila isključivo naturističkim turizmom, uložila oko pola miliona maraka za izgradnju tkz. crnih vila sa oko 100 kreveta. Ubrzo je postalo jasno da to nije dovoljno, pa su izgrađene takozvane bijele vile i autokamp kada je na Adi moglo da ljetuje i do hiljadu i po turista.

Na Adi se sve do 1987, kada je izgrađen most, dolazilo skelama. Početak ratova na prostorima bivše Jugoslavije devedesetih godina prošlog vijeka, označio je i kraj elitnog turizma na Adi – u predvečerje sukoba kamp je napustila posljednja grupa njemačkih nudista po nalogu svoje ambasade.


https://furaj.ba/dev2/ulcinj/

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi

Skip to content