Porsche BH: Proljetni bazar u znak partnerstva sa JU Mjedenica

U okviru saradnje kompanije Porsche BH  i  JU Zavoda za specijalno obrazovanje i odgoj djece ”Mjedenica” krajem prošle sedmice je održan zajednički Proljetni Bazar u prodajnom salonu Porsche Sarajevo na kojem su izloženi i prodavani radovi ostvareni u raznim radionicama JU Mjedenica.

Foto: Porsche BH

Među proizvodima su se našli predmeti od keramike, stakla i drveta kao i ručno rađeni nakit, sapuni od 100% organskih sastojaka, čestitke itd.

„S oduševljenjem smo prihvatili prijedlog o saradnji. Nakon što su naši maturanti u okviru profesionalne orijentacije posjetili servisnu radionicu i salone automobila Porsche Sarajevo krenuli smo u projekat organizacije zajedničkog bazara. Uvijek smo otvoreni za saradnju za koju smatramo da donosi korist našim učenicima, te smo i ovu priliku iskoristili na najbolji mogući način. U predivnoj atmosferi izložbenog salona i uz srdačno gostoprimstvo zaposlenika Porsche BH predstavili smo unikatne radove proizvedene u vrtiću i radionicama za starije učenike.  Koristimo priliku da se još jednom od srca zahvalimo i  nadamo se da je ovo početak jedne uspješne saradnje i prijateljstva“ izjavila je g-đa Zumreta Jeina, VD direktor JU Mjedenica. 

„Zadovoljstvo nam je biti partner JU Mjedenica i s velikim entuzijazmom smo pristupili organizaciji Proljetnog Bazara. Velika je bila želja da pružimo podršku ovoj cijenjenoj ustanovi koja već decenijama brine o djeci sa poteškoćama u razvoju. Mislim da ne možemo biti dovoljno zahvalni tim divnim ljudima čiji posao zahtijeva veliki stepen humanosti, mnogo strpljenja i punu posvećenost.

Foto: Porsche BH

Naši uposlenici su ovaj događaj podržali pripremajući i prodavajući domaće poslastice, te je sav prihod doniran za potrebe JU Mjedenica. Mogu reći da je ovo bilo jedno divno iskustvo i da se radujemo daljoj saradnji“, dodala je Belgin Arnautović, PR menadžer kompanije Porsche BH.

Događaj je upotpunjem koncertom studenata Muzičke akademije Sarajevo.

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi

Skip to content