Porsche modeli u rukama bh. dama!

Kako bi prestižnu marku Porsche približili i uspješnim bosanskohercegovačkim damama kompanija Porsche BH, uvoznik za vozila Volkswagen grupacije, organizovala je posebnu vožnju za dame. Na relaciji Sarajevo-Konjic one su imale priliku da testiraju modele Carrera Turbo S, Cayenne S E-Hybrid, Panamera GTS, Boxster S, Cayman GTS i Carrera 4 GTS.

Dio ove ekipe bio je i profesionalni vozač Jukka Honkavuori iz Finske, pobjednik Porsche GT3 Cup-a 2014.godine, koji je sa svojim iskustvom stajao na raspolaganju za sva pitanja u vezi s upravljanjem Porsche vozilima.

Dame su vozile brzo, strastveno i prema riječima brend menadžera Armina Mulovića iznenađujuće iskusno. Zbog snage vozila Porsche modela, vozač mora znati upravljati i vladati vozilom a ženski tim Porshe Road Toura je pokazao visok stepen profesionalnosti, što je još jedan znak da nismo pogriješili u odabiru i da ćemo i u budućnosti na sličnim manifestacijama računati na njih, istakao je gospodin Mulović.

Svoje iskustvo neke od učesnica rado su podijelile s nama.

AIDA DELIĆ, glavna i odgovorna urednica Business magazina

Porsche Roud Tour svakako je doživljaj koji se neće lako zaboraviti. No, osim same vožnje najnovijih i najmoćnijih modela ovog proizvođača, poseban štih dalo je i druženje s poslovnim ženama koje su ispred Porschea pozvane, kako su i sami organizatori rekli, po prvi put da budu učesnice Roud Toura. Tim prije što su osvjetlale obraz bh. žena kao vozača. Pokazalo se, naime, da su žene u BiH izvrsni vozači kojima ni jake i moćne mašine kakve su imale priliku voziti te nedjelje, nisu nikakav bauk, te su i od samog organizatora dobile pregršt komplimenata za dobru, brzu, a pažljivu vožnju. Zaključak je, dakle, sljedeći: nema muških i ženskih, već samo dobrih i loših vozača. Zahvaljujem kompaniji Porsche na pozivu i nadam se da će ovakvih druženja biti još.

ZVEZDANA ŽUJO, direktorica marketinške agencije Communis

Porsche Road Tour 2015 je iznimno zahtjevan event imajući u vidu kompletnu organizaciju istog. Savršeno uvezati i koordinirati policijsku pratnju, agenciju za osiguranje Gama, pokloniti posebnu pažnju svakom od pozvanih gostiju, prava je umjetnost. „Kapa do poda“ uposlenicima Porsche BH kompanije.

Iskreno, bila sam zadivljena vozilima i mogućnošću da provozam neke od modela koji su bili dio Porsche Road Tour 2015, od Sarajeva do Konjica.

Neke automobile sam imala priliku da vidim samo u katalogu, ili u TV spotovima ino produkcijskih kuća. Zadovoljstvo nisam mogla da sakrijem niti u momentu dobijanja certifikata na kojem doslovno piše: Zvezdana Žujo has participated in the PCEE ROAD TOUR, showing a high level of professionalism. Iako je svaka dama koja je tog dana učestvovala u ovom intrigantnom eventu dobila isti certifikat, to nije umanjilo moj osjećaj ponosa, ma kako to neobično zvučalo.

AZRA MEKIĆ, direktorica Urban magazina

Osim što je to bio besprijekorno organiziran događaj i što smo imale nezaboravno iskustvo vožnje Porschea, posebno bih istakla da je ovo bila sjajna prilika da se družimo i komuniciramo u jednoj krajnje opuštenoj atmosferi. Bila je to prilika da zaboravimo na svakodnevni stres i tempo koji nam nameće posao. Zaista imam samo riječi pohvale za kompaniju Porsche BH i iskreno se radujem narednom Road touru.

AMILA IBRAHIMPAŠIĆ, DHL International d.o.o.

Hvala organizatoru Porsche BH d.o.o. na prilici da i dame probaju ove izvanredne modele. Predivno iskustvo i super druženje. Drago mi je da smo “muškom” dijelu pratnje pokazali visok stepen odgovornosti kao i vještine u upravljanju ovim predivnim modelima, čije bi vlasnice rado postale.

AMANI DELALIĆ, Porsche doo / Aftersales/ stručni saradnik za OOD

Iako radim godinama u ovoj kompaniji i konstantno sam okružena automobilima, nedjelja je za mene bila još jedno novo i predivno iskustvo. Ovo je bio prvi ženski Porsche road show i samim tim jedinstven osjećaj izazvala je činjenica da ove godine nismo bile suvozači nego su svi Porsche modeli bili tu, samo za nas. Mogle smo da okušamo svoje vozačke sposobnosti i da uživamo u svakom trenutku našeg putovanja.

I, naravno, od svih modela koje smo vozili moram izdvojiti model Carrera Turbo S, koji samom pojavom kod svih ljubitelja sportskih automobila izaziva ubrzan rad srca, a o zvuku, enterijeru, ubrzanju i snazi da ne govorim.

Vjerujem da će naša kompanija Porsche BH i ubuduće imati određene evente samo za dame, ljubitelje Porsche brenda, a da ćemo mi kao učesnice ostati u kontaktu i nastaviti naše započeto prijateljstvo sve do sljedećeg Porsche susreta.

EMIRA AZGANOVIĆ, direktorica portala i magazina Furaj.ba

Spektakularno! Upravo tako izgledala je manifestacija Porsche Road Tour 2015. Dan pun adrenalina, smijeha i vjetra u kosi. Osim što nas je impresionirao atraktivni izgled Porsche modela, svaka učesnica sjedajući za volan znala je o kakvoj snazi se radi i s još više uzbuđenja i odgovornosti pristupala vožnji. Dokazale smo da mašine, poput ovih Porscheovih, itekako pristaju i damama.

Fotografije: Furaj.ba

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi

Skip to content