Posadi drvo, izjavi Ljubav

BiH Bucket List Challenge

Izazov #100 – Posadi drvo

Najbolji trenutak za posaditi drvo je sada. Ne sutra, ne naredne sedmice, ne neki drugi dan. Sada. Danas.


Većina posađenog drveća nadživjet će one koji ga posade, pa nije nevažno šta ćete posaditi i, naravno, gdje. Obje su odluke podjednako važne. 

Posaditi drvo ili voćku znači ulagati u budućnost, čuvati prirodu i donijeti radost i blagodati generacijama koje dolaze. Stara latinska poslovica kaže da doktor liječi, a priroda ozdravljuje. Ta jednostavna istina čini se još snažnijom u našem vremenu. Brzi tempo života, stres, buka i zagađenje postaju sveprisutni. U tom vrtlogu, često zaboravljamo koliko je bitno pronaći trenutke mira i povezati se s prirodom.

Sadnjom drveća ili voća, učimo važnu lekciju o strpljenju, o prirodnim ritmovima i ciklusima. Promatranje tog malog sjemenja koje raste i razvija se podsjeća nas na čuda prirode i našu ulogu u tom čudesnom procesu. U zagrljaju tog drveta, osjetit ćemo nježnost vjetra, čuti šapat lišća i osjetiti pulsiranje života.

Stoga, danas posadi svoje drvo. Ili voćku. S ljubavlju. I ovjekovječi…

BiH Bucket List Challenge

Izazov #100 – Posadi drvo

Napomena: Dozvoljeno je objaviti sliku na kojoj niste prisutni, ali prije proglašenja pobjednika molimo vas da nam pošaljete sliku koja dokazuje da ste posadili drvo.

Glavni sponzor:


Sponzori projekta:

              

Medijski pokrovitelji: 

          

    

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi

Skip to content