Posebni Covid paketi za putnike bečkog aerodroma

Pred sezonu godišnjih odmora na aerodromu u Beču teku pripreme za ponovno otvorenje putničkog Terminala 1 koji je uslijed koronakrize bio zatvoren. Otvorenje je planirano 15. juna. Sigurnosne kontrole i polijetanja se i dalje odvijaju putem Terminala 3.

(c) Flughafen Wien AG

U pogonu su i svi kapaciteti za dolazne putnike. Na Terminalu 1 putnicima će se ponuditi posebni Covid-Care-putni paketi – “Covid Care Premium Services”.

Ovaj paket usluge izmedju ostalog obuhvata ekspresni check-in te lični Covid paket koji uključuje FFP2 masku, rukavice za jednokratnu upotrebu, 100 ml sredstva za dezinfekciju u vreći za višekratnu upotrebu. Po izboru je moguće bukirati i PCR test. U zdravstvenom centru aerodroma (Health Center Vienna Airport) pored PCR testa moguće je uraditi i brzi antigenski test sa rezultatom unutar 30 minuta. Rezultat PCR testa je dostupan za nekoliko sati, a najkasnije narednog dana, sa nalazom na njemačkom i engleskom jeziku. Cijena PCR testa za osobe iznad 18 godina iznosi 69 eura, za djecu 49, a cijena brzog antigenskog testa se kreće od 15 eura za djecu do 25 eura za odrasle.

(c) Flughafen Wien AG

Za ovogodišnju ljetnu sezonu aerodrom računa sa porastom broja putnika od oko 50 posto u odnosu na predkrizni period .”Ovim korona kriza za zrakoplovstvo nažalost još dugo neće biti završena, ali su izgledi dobri”, navode iz uprave Aerodroma Beč.

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi

Skip to content