Poznato ko je TOLIKO hrabar da hoda po žici između Uniticovih nebodera

Prizor muškarca koji hoda po žici između Uniticovih nebodera visokih 97 metara u Sarajevu privukao je mnogo pažnje proteklih dana.

Foto: Furaj.ba

Svi su se pitali ko to radi i zašto, a odgovor je konačno stigao. Riječ je o o Estoncu Jaanu Rooseu koji se bavi izvođenjem trikova po žici.

Tačnije, bavi se slackliningom – hodanjem i izvođenjem trikova po žici i u toj specijalnosti je trostruki svjetski prvak i nosilac brojnih svjetskih rekorda i nagrada sa svjetskih prvenstava u slackliningu, U proljeće 2019. godine osvojio je prvo mjesto na World Slackline Mastersu u Minhenu. Ujedno je prvi i jedini sportista koji je napravio dvostruki salto unazad.

Roose se ovim sportom koji iziskuje izuzetnu vještinu i hrabrost počeo baviti sa 18 godina, a svojim jedinstvenim trikovima oduševljava publiku širom svijeta. Radio je kao kaskader u holivudskim filmovima kao što je “Assassin’s Creed”, a pojavio se i u Madoninoj MDNA svjetskoj turneji.

U Sarajevo je došao kako bi za novi Red Bullov projekat snimao video koji će biti dostupan i predstavljen javnosti sljedeće sedmice. Još jedan je to u nizu projekata kojima Red Bull stavlja Bosnu i Hercegovinu na svjetsku mapu u sferi ekstremnih sportova.

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi

Skip to content