Pravila i uslovi za kupovinu paketa sa turističkim vaučerima u FBiH

Federalno ministarstvo turizma i okoliša objavilo je Pravila i uslove za kupovinu paketa sa turističkim vaučerima Vlade FBiH.

 
Tekija u Blagaju
Foto: Depositphotos – Female tourist photographing with digital tablet house on Buna spring in Blagaj village in Bosnia and Herzegovina

Prodaja paketa u okviru programa turističkih vaučera počinje 8. augusta i traje sve do utroška raspoloživih sredstava u iznosu od dva miliona KM, a najkasnije do 30. decembra ove godine.

Ukupan broj raspoloživih vaučera je 10.000, a svaka od tri odabrane online platforme putem kojih se program realizira dobila je trećinu od ukupnog broja vaučera koji će biti ponuđeni građanima.

Turistički vaučer nije dostupan u fizičkom obliku, ne može se čuvati, prenositi, pokloniti ili prodati. Aktivira se prilikom kupovine jednog od turističkih paketa. Završetkom kupovine paketa uz popust od 200 KM, kupac je iskoristio svoj turistički vaučer.

Minimalna cijena pojedinačnog turističkog paketa iznosi 250 KM, a kupac prilikom kupovine mora minimalno doplatiti 50 KM.

Kompletan proces kupovine i plaćanja obavlja se putem platformi.

Lista dostupnih turističkih paketa bit će predstavljena 8. augusta na odabranim platformama kada će početi i prodaja aranžmana.

Turistički paket sadrži minimalno jedno noćenje za jednu ili više osoba, ali samo jedna osoba može iskoristiti vaučer za kupovinu tog paketa. Naprimjer, ukoliko je opcija paketa dva noćenja za dvije odrasle osobe u hotelskoj sobi, jedan je kupac tog paketa, iako će putovati i boraviti dvije osobe i moguće je utrošiti samo jedan vaučer pri kupovini i umanjiti ukupnu cijenu paketa za 200 KM.

Kompletnu listu pravila pročitajte na ovom linku.

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi

Skip to content