Pravilnik nagradne igre “Njemačka jednostavno inspirativna!”

Nagradna igra “Njemačka jednostavno inspirativna!“ održava se na web portalu www.furaj.ba u razdoblju od 10.09.2017. do  01.10.2017.

Na temelju člana 17. Zakona o igrama na sreću (“Službene novine Federacije BiH“ br. 48/15 i 60/15) Arterija d.o.o., ul. Kralja Tvrtka 9., Sarajevo, ID 4302128940007, donosi sljedeća:

PRAVILA NAGRADNE IGRE

Članak 1.

Priređivač nagradne igre pod nazivom “Njemačka jednostavno inspirativna!” je Arterija d.o.o., ul. Kralja Tvrtka 9, Sarajevo, ID 4302128940007. Nagradna igra priređuje se u cilju predstavljanja Njemačke kao turističke destinacije.

Pokrovitelji glavne nagrade su Njemačka turistička zajednica i Lufthansa.

Članak 2.

Nagradna igra “Njemačka jednostavno inspirativna!” održava se na web portalu Furaj.ba u razdoblju od 10.09.2017. do 01.10.2017.

Članak 3.

Pravila nagradne igre uz navođenje urudžbenog broja i datuma izdavanja Rješenja Federalnog ministarstva finansija bit će objavljena na navedenoj internetskoj stranici.

Članak 4.

Pravo sudjelovanja u nagradnoj igri imaju svi građani stariji od 18 godina i više, sa stalnim boravištem u Federaciji Bosne i Hercegovine. Osobe mlađe od 18 godina prije sudjelovanja moraju dobiti saglasnost od svog zakonskog zastupnika. Za sudjelovanje u nagradnoj igri svi lični podaci moraju biti istiniti.

Kandidati postaju sudionici u kvizu, tako što će odgovoriti tačno na sva pitanja, odnosno popuniti obrasce za prijavljivanje na web portalu Furaj.ba. Sudionici odgovaraju na pet pitanja. Ukoliko tačno odgovore na sva pitanja mogu se registrovati kao sudionici nagradne igre. Na kraju nagradne igre slučajnim odabirom bira se jedan dobitnik nagrade.

Članak 5.

Svaki sudionik na adresu priređivača može poslati neograničen broj ispunjenih prijava.

Članak 6.

U nagradnoj igri ne mogu sudjelovati zaposlenici priređivača sa svojom užom porodicom.

Članak 7.

Fond nagrade sastoji se od 1 nagrade:

Putovanja u München za 2 osobe, a što uključuje dvije povratne avio karte Sarajevo- München-Sarajevo, direktan let i dva noćenja u hotelu s tri ili četiri zvjezdice. Ukupna vrijednost nagrade je 1.800,00 KM. Nagrade nisu zamjenjive za novac.

Članak 8.

Javno izvlačenje nagrada održat će se u sjedištu priređivača na adresi Kralja Tvrtka br.9, Sarajevo, 03.10.2017. godine s početkom u 10 sati. Nagrade će biti izvučene između svih pristiglih prijava. U slučaju da izvučena prijava ne sadrži sve podatke iz članka 4. ovih pravila bit će izvučena druga prijava.

Ispravnost izvlačenja nadgledat će tročlana komisija.

O toku izvlačenja vodi se zapisnik koji potpisuju svi članovi komisije.

Članak 9.

Ime dobitnika bit će objavljeno na web stranici portala Furaj.ba u roku od (8) osam dana od dana izvlačenja, a u istom roku dobitnici nagrada biti će pismeno – putem elektronske pošte, obaviješteni o dobivenoj nagradi.

Članak 10.

Dobitnik svoju nagradu može podići u uredu organizatora u ul. Kralja Tvrtka 9, Sarajevo, u roku od 30 dana od objavljivanja rezultata, uz predočenje ličnih isprava.

Nagrada se mora iskoristiti zaključno s 31.12.2017. godine, a dobitnik treba najaviti termin putovanja najkasnije 30 dana prije planiranog datuma putovanja.

Članak 11.

Preuzimanjem nagrade prestaju sve daljnje obaveze priređivača nagradne igre prema dobitniku.

Ukoliko nagrada bude nepodijeljena ili nepodignuta bit će prodana na javnom natječaju, a sredstva ostvarena prodajom uplaćena u korist državnog proračuna.

Članak 12.

Maloljetnici mogu osvojiti i primiti nagradu u prisutnosti svog zakonskog staratelja te pod uvjetima koje određuju propisi.

Članak 13.

Sudionik koji sudjeluje u nagradnoj igri prihvata prava i obaveze iz ovih Pravila. Pravila nagradne igre počinju vrijediti nakon dobivenog odobrenja Ministarstva finansija i njihove objave putem web portala www.furaj.ba.

Članak 14.

Sudjelovanjem u ovoj nagradnoj igri, sudionici su suglasni da se, ako postanu dobitnici nagrade, njihovo ime, adresa i slika mogu od strane Priređivača objaviti i koristiti bez naknade u printanom, zvučnom, slikovnom i video materijalu.

Također, Priređivač zadržava sva prava na objavu i vlasništvo medijskog sadržaja koji proizlazi iz uručenja nagrada dobitniku. Dobitnik je obavezan u potpunosti sarađivati s Priređivačem u vezi s kreiranjem i objavom medijskog sadržaja proizašlog iz nagradne igre i u vezi s nagradnom igrom.

 Članak 15.

Nagradna igra može se prekinuti samo u slučaju da nastupe okolnosti za koje priređivač nije odgovoran, odnosno koje nije mogao spriječiti, otkloniti ili izbjeći. Sudionici će o prekidu nagradne igre biti obaviješteni na službenoj web stranici portala Furaj.ba.

Članak 17.

Sudionik koji sudjeluje u nagradnoj igri prihvata prava i obaveze iz ovih Pravila.

Pravila počinju vrijediti nakon što Ministarstvo finansija na njih dodijeli saglasnost i budu objavljena na portalu Furaj.ba.

Članak 18.

Priređivač se obvezuje uplatiti 6% od ukupne vrijednosti nagradnog fonda i to ravnomjerno 1,5% Crvenom krstu, Caritasu, Merhametu MDD i Dobrotvoru.

Članak 19.

U slučaju spora između priređivača i sudionika ove nagradne igre nadležan je Općinski sud u Sarajevu.

Na ovaj pravilnik data je saglasnost rješenja Federalnog ministarstva finansija br.  05-14-2-722/17-T.B. od 07.09.2017. godine

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi

Skip to content