Praznici u Tuzli uz dobro poznate hitove


Na najvećem trgu u Bosni i Hercegovini – Trgu slobode u Tuzli i ove godine, kao i prethodnih, bit će organizovan jedan od najposjećenijih dočeka Nove godine.

Fotografije: TZ Grad Tuzla

Novogodišnja noć

Novogodišnja noć u Tuzli će biti nezaboravna, obilježena nastupima legendarnog Bajage i Instruktora, koji će zajedno s posjetiocima dočekati Novu 2024. godinu. Ovaj kultni pjevač svih generacija i njegov bend donose prepoznatljive hitove poput “Moji drugovi” i mnoge druge, pružajući nezaboravan početak nove godine za Tuzlanke i Tuzlake, kao i sve one koji izaberu Tuzlu za prazničnu destinaciju.

Atmosferu će zagrijati lokalni muzički talenti prije Bajage i Instruktora, DJ Shadow Kid i bend Divan, dok će u noći 1. januara glavnu scenu zauzeti Tijana Dapčević, praćena uzbudljivim nastupima tuzlanskog DJ-a Yahe i benda VIS Retro.

Ledeni tobogan glavna atrakcija

Jedna od omiljenih lokacija zimi u Tuzli je veliko klizalište na Panonskim jezerima, koja su sama po sebi najveća atrakcija ovog grada. Na natkrivenim klizalištima za male i velike tokom trajanja sezone odvija se najbolja zabava – maskenbal, ice DJ disko, kids day, te različite nagradne igre, ali i škola klizanja. 

Glavna atrakcija klizališta od prošle sezone je i ledeni tobogan dužine 30 i visine 3,6 metara za brzo spuštanje u posebno dizajniranim gumenim “dušecima”,

Zimska idila na Ilinčici

Najljepši panoramski pogled na Tuzlu pod snježnim plaštom doživjet ćete ako se popnete na Ilinčicu koja se nalazi dva kilometra južno od središta Tuzle, na 420 metara nadmorske visine, i koja spada u prirodnu baštinu ruralnog dijela grada kao zaštićeni krajolik pod zaštitom države.

Odmorite se šetnjom sniježnim stazama Ilinčice, a povedete li mališane, uživajte i vi kao i djeca u sankanju i grudvanju, pa nakon zabave posjetite gastro kutak na izletištu gdje možete isprobati raznovrsna jela i okrijepiti se toplim napicima. 

Tradicionalna manifestacija

Zimska bajka se ponovno odvija u Tuzli, obećavajući posjetiocima grad ispunjen atraktivnim događanjima i prazničnim šarmom. Tradicionalna manifestacija Zima u Tuzli uljepšava grad kućicama na Trgu slobode, prazničnim dekorom, muzičkim programima i animacijama za najmlađe.

Ova čarobna zimska čarolija koju su podržali mnogi partneri i sponzori čini Tuzlu gradom prepoznatljivim po kvalitetnoj zimskoj ponudi. Manifestacija Zima u Tuzli trajat će od 15. decembra do 7. januara na Trgu slobode, pružajući Tuzlacima i njihovim gostima priliku da uživaju u prazničnom duhu, gastronomskim čarima i zabavnom programu.

Posebnu notu manifestaciji donosi otvaranje velikim koncertom popularne Džejle Ramović, najavljujući sjajan provod tokom čitavog perioda. Zima u Tuzli obećava da će grad blistati u toplini zimske čarolije, pružajući nezaboravna iskustva za sve uzraste.

Podrška lokalnoj zajednici

Grad Tuzla i kroz ovu manifestaciju pokazuje da je partner i podrška privrednicima i obrtnicima, koji svake godine dobijaju priliku da unaprijede svoju promociju i prodaju kroz prezentaciju na Trgu slobode, a pored toga svake godine se pruža podrška i lokalnim muzičarima koji uz regionalne muzičke izvođače nastupaju na sceni Trga slobode. 

Manifestaciju Zima u Tuzli Turistička zajednica grada Tuzle, kao i prethodne godine, organizuje u partnerstvu sa velikim lokalnim i bh. kompanijama koje ovim činom pokazuju društvenu odgovornost i podršku lokalnoj zajednici.

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi

Skip to content