Predstavljena modna kolekcija „Tradicija kroz dodir savremene žene“

  Predstavljena modna kolekcija „Tradicija kroz dodir savremene žene“

  Modni tandem Random Concept store u saradnji s Udruženjem Gračaničko keranje premijerno je predstavio novu kolekciju Tradicija kroz dodir savremene žene.

  U prelijepom ambijentu Muzeja književnosti i pozorišne umjetnosti Bosne i Hercegovine, u tradicionalnom duhu, te uz zakusku i muziku bosansko-španskog dua Hektora i Merite zvanice su imale priliku premijerno doživjeti spoj zaštićene rukotvorine gračaničke kere i savremenog dizajna haljine za modernu ženu.

  Kako je prisutnima kazala Belma Begovac iz Random Concept storea, zadovoljstvo je tradiciji dati mogućnost da se udobno smjesti u savremeni koncept života žene. „Smatramo da smo ovom modnom kolekcijom upravo to ostvarile“, dodala je.

  „Izrazito nam je zadovoljstvo predstaviti ovaj jedinstveni bosansko-hercgovački produkt koji spaja prošlost i budućnost, pokazuje vrijednost tradicije, a koji će dostojno predstavljati ženu Bosansku u svijetu.

  Produkt je rezultat spoja kulturno-historijskog naslijeđa naše zemlje s idejom i radom žena iz Bosne i Hercegovine, i velika mi je čast što je upravo „Gračaničko keranje“ dio ovog projekta“ istakla je Azemina Ahmedbegović, predsjednica Uduženja Gračaničko keranje.

  Haljine iz nove kolekcije su dostupne u maloporodaji u radionici Random Concept Store, svaki radni dan od 16 do 20 sati.