Predstavljena modna kolekcija „Tradicija kroz dodir savremene žene“

Modni tandem Random Concept store u saradnji s Udruženjem Gračaničko keranje premijerno je predstavio novu kolekciju Tradicija kroz dodir savremene žene.

U prelijepom ambijentu Muzeja književnosti i pozorišne umjetnosti Bosne i Hercegovine, u tradicionalnom duhu, te uz zakusku i muziku bosansko-španskog dua Hektora i Merite zvanice su imale priliku premijerno doživjeti spoj zaštićene rukotvorine gračaničke kere i savremenog dizajna haljine za modernu ženu.

Kako je prisutnima kazala Belma Begovac iz Random Concept storea, zadovoljstvo je tradiciji dati mogućnost da se udobno smjesti u savremeni koncept života žene. „Smatramo da smo ovom modnom kolekcijom upravo to ostvarile“, dodala je.

„Izrazito nam je zadovoljstvo predstaviti ovaj jedinstveni bosansko-hercgovački produkt koji spaja prošlost i budućnost, pokazuje vrijednost tradicije, a koji će dostojno predstavljati ženu Bosansku u svijetu.

Produkt je rezultat spoja kulturno-historijskog naslijeđa naše zemlje s idejom i radom žena iz Bosne i Hercegovine, i velika mi je čast što je upravo „Gračaničko keranje“ dio ovog projekta“ istakla je Azemina Ahmedbegović, predsjednica Uduženja Gračaničko keranje.

Haljine iz nove kolekcije su dostupne u maloporodaji u radionici Random Concept Store, svaki radni dan od 16 do 20 sati.

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi

Skip to content