Predstavljena nova generacija revolucionarnog modela C-HR

Lansiranje originalne Toyote C-HR (Cuope High Rider ) 2016. godine bilo je prekretnica i za Toyotu i za evropski C-SUV segment. Bio je to radikalan dodatak visoko konkurentnom tržištu sa dramatičnim dizajnom oštrih ivica bližim izgledu savremenih sportskih kupea.

Foto: Toyota.ba

Potpuno nova, sljedeća generacija Toyota C-HR podiže izuzetan kvalitet i status svog prethodnika na viši nivo s avangardnim dizajnom, naprednim tehnologijama i nizom elektrificiranih hibridnih i plug-in hibridnih pogonskih sklopova sa povećanom snagom i još boljom upravljivosti.

Model je razvijen od temelja u Evropi, od strane inženjera iz Evrope, uključujući glavnog inženjera, Toshio Kaneia.

Vozačko iskustvo

Toyota je stvorila besprijekorno, intuitivno i personalizirano korisničko iskustvo dizajnirano da prepozna vrijednost koju današnji kupci pridaju povezanom ekosistemu u automobilu gdje mogu koristiti aplikaciju na svom telefonu, ekran osjetljiv na dodir ili glasovne komande za kontrolu širokog spektra funkcija.

Sve verzije potpuno nove Toyote C-HR će imati najnoviji Toyotin portfelj aktivnih sigurnosnih funkcija pomoći vozaču.

U poređenju sa prethodnikom, novi automobil ima duplo više reciklirane plastike – koristi se u više od 100 različitih dijelova. To uključuje i novu tkaninu za presvlake sjedišta koja je napravljena od recikliranih PET boca.

Foto: Toyota.ba

Četiri agregata

Potpuno nova Toyota C-HR bit će predstavljena s izborom od četiri elektrificirana pogonska agregata, linijom koja demonstrira Toyotin dobro dokazani put ubrzanja smanjenja emisije CO2 i pomoći da se osigura uspješan prelaz na mobilnost bez štetnih emisija.

Pogonski asortiman uključuje 1,8 i 2,0-litarske hibridne električne (HEV) verzije i 2,0-litarski plug-in hibrid električni (PHEV) model. 2,0-litarska HEV varijanta će dodatno biti dostupna sa opcijom inteligentnog pogona na sve točkove (AWD-i).

Novi modeli će koristiti najnoviju, petu generaciju hibridne Toyotine tehnologije koja pruža vodeći balans povećane snage i niske emisije, zadovoljavajući potrebe i prioritete kupaca C segmenta.

Foto: Toyota.ba

Nova Toyota C-HR duga je 436 cm, široka 183 cm i visoka 157 cm. Početak prodaje, ovisno od tržišta, planiran je u novembru ove godine. Model će se proizvoditi samo na jednoj lokaciji a to je Toyota Motor Manufacturing Türkiye.

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi

Skip to content