Predstavljeni rezultati Bridge projekta – Furaj.ba pripremila brošure za mlade

Na završnoj manifestaciji održanoj u Dječijoj kući u Sarajevu predstavljeni su rezultati projekta BRIDGE u Bosni i Hercegovini, zasigurno jednog od najljepših koji se realizirao u skorije vrijeme.

Brošura na kojoj je radila ekipa Furaj.ba

U projektu je učestvovalo 1.830 mladih, iz 55 lokalnih zajednica s prostora čitave Bosne i Hercegovine.  Od toga oko 195 djece iz marginaliziranih ili socijalno ugroženih porodica, učenika osnovnih i srednjih škola, te studenata kako iz FBiH, tako i RS-a.

Dugo će sa sobom nositi uspomene koje su stekli u avanturističkim kampovima za izviđače, sportskim igrama za mlade u prirodi, tokom važne kampanje za očuvanje okoliša, ozelenjavanja i označavanja planinarskih staza, kao i interaktivnih radionica u formatu TEDxTalk i učešća na međunarodnim takmičenjima gdje su naši mladi osvojili nagrade. Tako im je projekat BRIDGE pokazao kako se može uspostaviti saradnja, ali i povezati mladi koji imaju slične ili iste probleme i potrebe u našoj zemlji.  

Prijelom brošure

 

Ekipa Furaj.ba radila je na izradi brošura na bosanskom, srpskom, hrvatskom i engleskom jeziku ”Via Dinarica 30 ruta koje morate vidjeti”. Zadatak je bio zahtjevan jer nije lako pisati za mlade, prilagoditi sadržaj da bude zanimljiv i edukativan, no sav trud se isplatio kada smo čuli da ih mladi rado čitaju i naljepnicama popunjavaju lokacije koje su posjetili.

Naljepnice iz brošure

 

Ovaj projekat Razvojnog programa Ujedinjenih nacija u BiH (UNDP) su podržali Italijanska agencija za razvojnu saradnju (AICS) i Ambasada Republike Italije u Bosni i Hercegovini, a partneri su Ministarstvo vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH, Ministarstvo trgovine i turizma RS i Federalno ministarstvo okoliša i turizma, kao i brojne lokalne zajednice.

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi

Skip to content