Predstavnici BH Telecoma u posjeti Vladi USK: BH Telecom ima ključnu ulogu u digitalnoj transformaciji

Vršilac dužnosti generalnog direktor BH Telecoma Amel Kovačević sa svojim saradnicima Muamerom Durićem, v.d. izvršnim direktorom za tehnologiju i razvoj servisa i Sašom Palinićem, v.d. izvršnim direktorom za investicije posjetio je Vladu Unsko-sanskog kantona u Bihaću na čelu sa Nijazom Hušićem, premijerom Unsko-sanskog kantona i Zikrijom Durakovićem, predsjedavajućim Skupštine Kantona.

 

Sa predstavnicima izvršne i zakonodavne vlasti USK direktor Kovačević je istaknuo ključnu ulogu BH Telecoma u procesu digitalne transformacije.

Kompanija BH Telecom ulaže u izgradnju infrastrukture za razvoj digitalnog bh. društva i osigurava zainteresiranim stranama digitalne servise, investira u tehnologije koje omogućavaju svakodnevni razvoj stavljajući na raspolaganje sve svoje investicije, resurse i znanje koji omogućavaju da se naše društvo čim prije digitalizira.

Na sastanku se razgovaralo i o mogućnostima projektne saradnje u oblasti digalizacije čija realizacija bi bila kompatibilna s programom Digitalna Evropa, kojem se BiH zvanično pridružila.

Program Digitalna Europa ima za cilj približavanje digitalne tehnologije građanima, biznisima i javnoj upravi u EU i zemljama pridruženim programu, te izgradnji digitalne infrastrukture, koja za BiH otvara šanse da uspješno realizira programe u ovoj oblasti po uzoru na zemlje regiona.

Također, direktor Kovačević sa svojim saradnicima iskoristio je posjetu gradu na Uni kako bi razgovarao i sa gradonačelnikom Bihaća Elvedinom Sedićem, kao i sa direktorom Zavoda zdravstvenog osiguranja USK-a Adisom Hamzićem o saradnji na području digitalne integracije i transformacije.

Prilikom radne posjete Bihaću predstavnici BH Telecoma su se susreli i sa privrednicima Unsko-sanskog kantona u želji da prodube međusobnu saradnju, te sa radnicima i v.d. direktora BH Telecom Direkcije Bihać.

 

Moja priča. BH Telecom

 

13.06.2024.

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi

Skip to content