Preko trnja do zvijezda

Hamza Kulenović iz Bihaća je mladi fotograf koji se fotografijom počeo baviti prije godinu dana. Sve je počelo kao hobi i zabava a onda je shvatio da je to upravo ono za čim je tragao i što mu je nedostajalo u životu.

Hamza je modnu fotografiju izabrao kao svoj put jer su  motivi u modnoj fotografiji većinom povezani s njegovom maštom.  Ponosan je na ugovor koji  je potpisao sa  italijanskim izdanjem prestižnog magazina “Vogue” koji je prihvatio mnogo njegovih  fotografija, zbog čega još više teži perfekcionizmu.

 

 

Uzora nema, ali prati radove mnogih fotografa uglavnom onih iz Bosne i Hercegovine. Ako bi morao izdvojiti nekog fotografa, to bi definitivno bio Helmut Newton koji je po njegovom  mišljenju uveo modu u fotografiju.

 

 

Hamza smatra da je biti fotograf jako teško jer je danas konkurencija jako velika, te poručuje  svim mladim fotografima da se trude i daju sve od sebe. Tokom realizacije njegovih  ideja, kaže da je njegov slogan bio “Per aspera ad astra”, odnosno “Preko trnja do zvijezda”.

 

Furaj.ba

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi

Skip to content