Privredna banka Sarajevo – Spoj tradicionalnog i modernog

Dvije domaće banke, Privredna banka Sarajevo d.d. Sarajevo i BOR banka d.d. Sarajevo, u oktobru prošle godine ujedinile su svoje snage, a od februara tekuće godine zvanično posluju pod jedinstvenim nazivom – Privredna banka Sarajevo d.d. Sarajevo (PBS).

Sponzorisani članak

Pripajanje Privredne banke Sarajevo d.d. Sarajevo BOR banci d.d. Sarajevo

Glavna misao vodilja bila je kapitalno ojačati banku, otvoriti novi segment poslovanja, povećati disperziju izvora i sačuvati dobru reputaciju. Brend PBS je spoj kvaliteta i mladosti koje unose uposlenici BOR banke, te iskustva koje donose uposlenici PBS-a i upravo je to razlog zašto su odlučili nastaviti poslovati pod jedinstvenim imenom, Privredna banka Sarajevo. Tradiciju nosi i građevina u kojoj je Privredna banka Sarajevo smještena. Autentična austrougarska zgrada u ulici Obala Kulina bana 18, izgrađena je u ranom secesionističkom stilu 1913. godine i do danas namjena zgrade nije mijenjana. O njenoj vrijednosti govori i Odluka o proglašenju nacionalnim spomenikom Historijske građevine – Banke, odnosno građevine u kojoj je smještena Privredna banka Sarajevo dd Sarajevo, koju je donijela Komisija za očuvanje nacionalnih spomenika. Upravo kroz spoj tradicionalnog i modernog, u budućnosti  žele stvoriti uspješnu domaću banku kojom će zadovoljni biti i najzahtjevniji klijenti, a koja će pri tome imati i profitabilno poslovanje.

Imajući u vidu nove, visoke regulatorne zahtjeve, integracija ili značajno kapitalno jačanje banaka predstavlja neminovnost. Integracijom, svaka od banaka nešto gubi, ali su koristi daleko veće, kako za dionačare i uposlenike banke, a prije svega za klijente. Klijenti su već imali priliku vidjeti u ponudi nove i niže kamatne stope na sve kredite, niže cijene za pružene usluge, dok iz banke za tekuću godinu najavljuju mnoštvo iznenađenja.

U skladu sa modernim tendencijama i prepoznavajući svoj potencijal, Privredna banka Sarajevo se otvara prema trećim licima, prema stanovništvu nudeći sve proizvode neophodne savremenom poslovnom čovjeku, porodici i mladim ljudima, pritom ne gubeći svoj identitet tradicije i zadržavajući obilježje domaće banke.

Posluje u brojnim bosanskohercegovačkim gradovima, te filijale PBS banke možete posjetiti u Sarajevu, Brčkom, Gornjem Rahiću, Bugojnu, Jajcu, Usori, Donjem Vakufu, Goraždu, Mostaru, Zenici, Tešnju i Maglaju.

“Vjerujemo da će nova Privredna banka Sarajevo d.d. Sarajevo opravdati povjerenje dugogodišnjih klijenata Banke i zaslužiti povjerenje novih, te pridonijeti daljnjem jačanju stabilnosti bankarskog sektora u BiH. Kao i do sada, povjerenje klijenata, sigurnost i kvalitet usluga su nam na prvom mjestu”, poručuju iz Sektora za odnose sa javnošću PBS-a.

PRIVREDNA BANKA SARAJEVO 

 

 

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi

Skip to content