Promovirana edicija “Historija Bosne i Hercegovine”

U Sarajevu je svečano promovirana edicija “Historija Bosne i Hercegovine“, izdanje u šest tomova Instituta za historiju Univerziteta u Sarajevu (UNSA), koje predstavlja prvu institucionalnu historiografsku sintezu u postdejtonskoj Bosni i Hercegovini.

Foto: Institut za historiju

Riječ je o generacijskom projektu, kako ga autori nazivaju, na kojem su aktivno radili posljednje dvije i pol godine, a posebna vrijednost djela je svakako to što su ga pisali domaći autori, odnosno 47 doktora nauka, devet urednika, a stručno mišljenje na rukopis dalo je 11 recenzenata.

Očekuje se da će svim zainteresiranim ovo djelo biti dostupno do kraja januara, a već ga je moguće naručiti na web-shopu Instituta za historiju ili putem e-maila, dok će do kraja godine narudžbe biti moguće po promotivnoj cijeni od 200 KM.

Edicija se sastoji od šest tomova (oko 2.250 stranica) naslovljenih: “Prostor Bosne i Hercegovine u prahistoriji i antici, “Srednjovjekovna Bosna“, “Bosna u osmansko doba“, “Bosna i Hercegovina u austrougarsko doba“, “Bosna i Hercegovina u 20. stoljeću (1918-1945) i “Bosna i Hercegovina u 20. stoljeću (1945-1995)“.

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi

Skip to content