Proslavljeni bh. borci iz ringa posjetili BH Telecom

BH Telecom godinama uspješno sarađuje sa brojnim sportistima, među kojima su svakako i dvojica najjačih bh. kick-boksera Dževad Poturak i Adnan Redžović.

Tim povodom naši borci su posjetili BH Telecom gdje su ih ugostili direktor Izvršne direkcije za razvoj poslovanja Muamer Hadžović i Emir Višća, direktor Direkcije za promociju, prodaju i podršku.

Podrška Klubu Jumruk Gym Sarajevo i podrška Dževadu Poturku  traje od 2013. godine.

Poturak: Neizmjerno sam zahvalan BH Telecomu

– Zaista sam neizmjerno zahvalan BH Telecomu na kontinuiranoj podršci, bez koje bi se ovaj sport davno „ugasio“ – kazao je Poturak, koji je nedavno „okačio rukavice o klin“ i o čijem životu i karijeri je ove godine snimljen dokumentarac.

Dževad je višestruki prvak BiH u kick-boksu i full kontaktu, prvak Evrope WKA organizacije 2003. godine, šampion K-1 WGP u Pragu 2007. godine, šampion K1 WGP 2008 i 2009. godine u Beču i Hong Kongu, višestruki finalista na brojnim turnirima i Prvak svijeta WAKO PRO K-1 u Zenici 2014. godine. U svojoj karijeri Poturak se borio sa najpoznatijim svjetskim borcima, a pobijeđivao je Ghitu, Manhoefa, Krutha, Kleibla, Catinasa i mnoge druge. U dosadašnjoj karijeri borio se u 92 meča u kojima je ostvario 56 pobjeda, 33 poraza i tri neriješena meča.

Podjećamo i da je 2019. godine po prvi put u Sarajevu održan kick-boks turnir „KOK (King of Kings) Sarajevo“ u hotelu Hills, kada je BiH predstavljena na 122 TV kanala u više od 70 zemalja te na YouTube kanalu. Također, isto takmičenje je održano i prošle godine. Na oba turnira Dževad je pobijedio i osvojio pojas prvaka Evrope „KOK“ organizacije. U sklopu navedenih manifestacija, održano je po 10 mečeva. Poturak je na manifestaciji 2019. godine pobijedio albanskog borca Dritana Barjamaja, a 2020. godine srbijanskog borca Nikolu Dimkovskog.

Redžović: Imamo dosta talentiranih boraca

Član i osnivač Kluba borilačkih sportova Gladijator je proslavljeni bh. bokser, kick-bokser i K1 borac Adnan Redžović, s kojim naša kompanija uspješno sarađuje od 2012. godine. Redžović je u svojoj impresivnoj karijeri u 23 profesionalna bokserska meča ostvario 20 pobjeda i tri poraza, a 2012. godine okitio se titulom profesionalnog prvaka Meditarana u veoma priznatoj WBA asocijaciji u teškoj kategoriji. Adnan se borio pod okriljem „Sturm Box Promotion“,  promoterske kuće čiji je osnivač naš proslavljeni bokser WBA pravak u srednjoj kategoriji Adnan Ćatić alijas Felix Sturm. Redžović je ujedno i svjetski i evropski prvak u K1 i kick-boksu, višestruki šampion BiH u boksu, ali i trener kick-boks reprezentacije BiH.

– I ovom prilikom se zahvaljujem BH Telecomu na nesebičnoj podršci svih ovih godina. Vaša finansijska pomoć je itekako značajna, kako bi se ovaj sport i dalje razvijao. Za sada nema nekih zvučnih imena iz mladog pogona, ali imamo dosta talentiranih boraca – istakao je Redžović.

Adnan je trenutno na zalasku karijere, ali njegov Klub nudi besplatnu školu iz borilačkih sportova svim zainteresiranim pojedincima, pa tako i osobama sa posebnim potrebama. Također, članovi Kluba se bave i edukacijom iz oblasti suzbijanja maloljetničke delikvencije i povodom toga dogovorili su saradnja sa KJU Disciplinski centar za maloljetnike.

Aktivnosti koje očekuju takmičare Jumruk Gyma je međunarodna borilačka manifestacija „No Limit“ u Bugojnu 12.11. novembra, dok su članovi Gladijatora od 6. novembra boravili u Budvi povodom Evropskog prvenstva za mlađe juniore u kick-boksu.“

Svakako se i ubuduće nadamo uspješnoj saradnji i dobrim pričama sa našim predstavnicima u borilačkim arenama!

Moja priča. BH Telecom

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi

Skip to content