Prvi Forum Digitalnih Inovacijskih Hubova (DIH Forum 2023), posvećen digitalizaciji malih i srednjih preduzeća (MSP) u Bosni i Hercegovini

Prvi Forum Digitalnih Inovacijskih Hubova (1. DIH Forum), posvećen digitalizaciji malih i srednjih preduzeća (MSP) u Bosni i Hercegovini održat će se u Sarajevu 3. Juna.2023 godine u prostorijama Meeting Pointa. DIH Forum 2023, koji organizira Fab Lab Sarajevo u koordinaciji kompanija QSS i Digital Storm, će pružiti poduzetnicima jedinstvenu priliku da saznaju najnovije trendove o digitalnim inovacijama i steknu uvid u ključne aspekte digitalne transformacije malih i srednjih preduzeća.

Foto: Fab Lab

Forum ima za cilj pružiti MSP-ovima uvide i najbolje prakse o digitalnoj transformaciji, istražujući kako tehnologija temeljito mijenja način na koji preduzeća stupaju u interakciju s kupcima i stvaraju nove mogućnosti za prihode, kao i pristup sredstvima za digitalizaciju. 

Program uključuje panel diskusije sa evropskim i lokalnim predstavnicima DIH-a, industrijske demonstracije i stručne prezentacije o započinjanju digitalizacije za MSP-ove.

Forum će također predstaviti konkretne programe finansiranja i podrške, poput EU4DigtalSME projekta Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH i Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD), koji će pomoći MSP-ovima da ostvare svoje digitalne ciljeve i razviju konkurentsku prednost.

Uz izuzetne govornike, DIH Forum 2023 će pružiti mogućnost umrežavanja i razmjene iskustava među poduzetnicima. Ovo je idealna prilika za sticanje dragocjenih informacija o najnovijim trendovima i tehnologijama koje će podržati rast i razvoj poslovanja u digitalnom okruženju.

DIH Forum 2023 je podržan kroz projekat EU4DigtalSME koji finansira Evropska unija i Federalno ministarstvo za ekonomsku saradnju i razvoj (BMZ) Njemačke, a implementira Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH.

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi

Skip to content