Prvi modni forum u Sarajevu “Rewriting fashion: We can create change, together!“

Prvi modni forum “Rewriting fashion: We can create change, together!“ biće održan u sarajevskom Klubu 1 u četvrtak 25. aprila u organizaciji FBL magazina.

Forum će na jednom mjestu okupiti modne dizajnere i dizajnerice, urednice lifestyle magazina, fotografe i fotografkinje i modne entuzijaste koji će razmijeniti ideje i iskustva, s uvjerenjem da zajedno mogu napraviti promjene na modnoj sceni u Bosni i Hercegovini.

Šest dijelova foruma povešće vas putem nastanka modnih kolekcija. Od ideje i skice, finalnog izgleda i plasmana, pa sve do konzumenta na tržištu Bosne i Hercegovine. Kroz razgovore sa panelistima i panelistkinjama upoznaćemo vas s kakvim sve izazovima i problemima se susreću konstruktori, krojači, modni dizajneri, urednice magazina i časopisa, fotografi i fotografkinje i modeli, u zemlji u kojoj je modna industrija na margini društva.

Forum je mnogo više od prilike da se razmijene iskustva i nauče neke nove stvari. Vjerujemo da je dijalog baza za kreativnost i inovativnost. Samo kao zajednica možemo biti dio rješenja!

Program Foruma
  • 10:00 – 10:30 Moda danas / Emina Gavrić
  • 10:30 – 12:15 Šta znači biti modni dizajner/dizajnerica u Bosni i Hercegovini?

Moderatorica: Gasha Miladinović

Panelisti / panelistkinje: Milan Senić, Marko Feher, Selma Berlisalić Starfinger, Belma Tvico, Nataša Erić, Hatidža Nuhić, Tea Zubović, Anida Kapo,  Neira Sinanbašić, Jasna Hadžimehmevodić-Bekrić, Amna Kunovac-Zekić

  • 12:15 – 12:30 pauza
  • 12:30 – 14:15 Moć iza lense

Moderatorica: Besima Svraka

Panelisti / panelistkinje: Almin Zrno, Vanja Lisac, Nikola Blagojević, Midhat Poturović, Aleksandar Arsenović, Edvin Kalić, Aida Redžepagić

  • 14:15 – 15:15 pauza
  • 15:15 – 17:00 Ko se boji Anne Wintour, još?

Moderatorica: Amra Zvizdić

Panelistkinje: Amela Keserović, Dijana Ćavar, Jelena Joksimović, Ines Mešević, Mersiha Drinjaković, Mea Zubac Musa, Dijana Tepšić, Slobodanka Lizdek, Maja Čengić, Elma Zećo

  • 17:00 – 17:15 pauza
  • 17:15 – 18:15 prezentacija Tekstilnog odsjeka Univerziteta u Bihaću / TOBI
  • 18:15 – 20:00 Svijet provučen kroz filtere društvenih mreža

Moderator: Jaan Amir Alić

Panelisti / panelistkinje: Baris Šabić, Ina Čano, Erna Saljević, Džejla Glavović

Ako želite prisustvovati Forumu pišite na e-mail info@fbl.ba, broj mjesta je ograničen.

Showroom

Organizatori pozivaju sve mlade modne dizajnere i dizajnerice koji žele izložiti svoje kreacije u sklopu izložbenog i prodajnog showrooma Rewriting Fashion foruma, koji će se održati 25.4.2019. od 10h do 20h u Klubu1 u Sarajevu. Omogućićemo vam prostor, modele i priliku da prezentujete svoj dizajn i dobijete savjete najznačajnijih modnih dizajnerica i dizajnera u BiH.

Do 21.04.2019. pošaljite fotografije vaših radova putem e-maila showroom@fbl.ba i napišite nekoliko rečenica o vašem brendu. Stručni FBL tim će izabrati najzanimljivije.

WE CAN CREATE CHANGE, TOGETHER!

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi

Skip to content