Prvi primjerci novog modela ŠKODA FABIA stigli u BiH

Četvrta generacija nastavlja uspješnu ŠKODA priču nudeći sve što vam treba i još više. Dvadeset dvije godine nakon debitovanja, popularna FABIA je model koji je nadmašio svoj segment, emotivniji je i dinamičniji nego ikada prije. Ovo je prva FABIA koja je bazirana na modularnoj MQB-A0 platformi Volkswagen grupacije.

To je najprostraniji automobil u svom segmentu i može se pohvaliti dodatno unaprijeđenim komforom, mnoštvom novih sigurnosnih i asistent sistema. Klasične kvalitete marke ŠKODA, kao što su odlična vrijednost za uloženi novac, funkcionalnost i niz Simply Clever karakteristika, čine ovaj automobil izvanrednim dodatkom ŠKODA asortimana.

Thomas Schäfer, izvršni direktor ŠKODA AUTO, ističe: „Nova FABIA pruža savršen ulazak u ŠKODA ponudu. Kombinovali smo dobro poznate atribute kao što su izdašna količina prostora, najviši nivo kvaliteta i bezbjednosti, i odlična vrijednost za novac – sa emotivnim dizajnom i najnižim koeficijentom otpora u svojoj klasi.”

Martin Jahn, član Uprave za prodaju i marketing ŠKODA AUTO, izjavio je: „Planiranje najnovije generacije FABIA-e je pravi vrhunac za nas. Vrlo smo pažljivo slušali naše kupce i doradili naš novi mali automobil u svakom aspektu. Sa svojim dinamičnim izgledom i najsavremenijim infotainment sistemima, sve smo privlačniji mlađim kupcima. Stoga FABIA ima sve što je potrebno da nastavi priču o uspjehu modela.”

ŠKODA je prodala više od 4,5 miliona automobila prethodne tri generacije FABIA-e. Najčešći razlozi za kupovinu FABIA-e su dobijena vrijednost za novac, niski operativni troškovi i impresivna količina prostora. Najnovija generacija također ima posebno emotivan dizajn, poboljšanu dinamiku i najbolju aerodinamiku u klasi. Nova FABIA sa 4.108 mm po prvi put prelazi granicu od četiri metra, a prtljažnik – koji je već bio najveći u segmentu – dobio je dodatnih 50 l i sada nudi prostranost kompakt klase sa 380 l zapremine.

FABIA se može pohvaliti dobro izbalansiranim proporcijama, oštro ucrtanim farovima i zadnjim svjetlima sa najnovijom LED tehnologijom. Instrument tabla sa samostojećim centralnim displejom i opcionalnom digitalnom instrument tablom privlače pažnju, a infotainment sistem i povezivost su u skladu sa najmodernijim u segmentu. Pet benzinskih motora iz trenutne EVO generacije Volkswagen grupe isporučuju izlaznu snagu u rasponu od 48 kW (65 KS) do 110 kW (150 KS).

Cijena novog FABIA modela u Bosni i Hercegovini starta od 26.200 KM sa PDV-om i prvi primjerci su već u salonima ovlaštenih ŠKODA partnera širom BiH.

 

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi

Skip to content