Prvih 10 godina Business magazine

Sinoć je  u hotelu Hills na Ilidži upriličena svečanost  povodom 10 godina kontinuiranog postojanja na bh. medijskom tržištu, Business magazina. Svečanosti su prisustvovali brojni predstavnici poslovne i akademske zajednice, domaćih i međunarodnih institucija  te medija. 

Razloga za slavlje ima mnogo. Iz Business magazine s ponosom ističu da je u prvoj deceniji rada objavljeno 261 izdanje,  da je rađeno sa  više od 1.000 klijenata, urađeni razgovori sa  više od 5.000 sagovornika, da imaju više od 7.000 pretplatnika i da je objavljeno više od 10.000 priča.

“Proteklih 10 godina jačala je poslovna zajednica Bosne i Hercegovine tako da je to bio značajan zamajac našem magazinu jer bez naših vjernih čitatelja, bez dobrih poslova naših klijenata i partnera, o malo čemu bi se moglo pisati. No, hvala Bogu biznis je bolji dio BiH, a da ima bolje uslove, bio bi još bolji. Poslovni ljudi u Bosni i Hercegovini zaslužuju  ovakav magazin koji sada ovako redizajniran nimalo ne zaostaje za magazinima koji se čitaju zemljama gdje je biznis jako razvijen i poštovan”, kazala je Almasa Bajrić, direktorica agencije PRag, izdavača Business magazina.

Tim Business magazina

„Uspjeli smo u našoj nakani da poslovnoj zajednici u Bosni i Hercegovini ponudimo relevantan i kvalitetan magazin. Naše opredjeljenje od samog početka je bilo   da kroz istraživačke tekstove pružimo priliku svim zainteresiranim stranama da iznesu svoje stavove, mišljenja, argumente o aktuelnim događajima u poslovnom svijetu. Naravno da kritikujemo sve pojave koje nanose štetu ljudima i radu, ali nudimo rješenja, tražimo primjere kako su drugi postupali u određenim situacijama“, kaže Aida Delić, glavna i odgovorna urednica Business magazine.

 

Na svečanosti je predstavljeno posve novo, redizajnirano izdanje Business magazine, kao i novi dizajn web portala www.business-magazine.ba, oboje u skladu s najsavremenijim trendovima svjetskih poslovnih magazina i web portala.

U printanom izdanju Business magazine, koje izlazi svakog drugog ponedjeljka, mogu se pronaći najaktuelnije teme, informacije, atraktivni sagovornici iz svijeta businessa, poslovnog ambijenta BiH, Regiona i cijelog svijeta.

 

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi

Skip to content