Puni MOONjevito!

Jučer je u prostorijama Porsche Sarajevo, održana prezentacija  novog brenda MOON.

Brand MOON je projekat Porsche Holding Salzburg i distributer je široke palete električnih punjača, počev od AC punionica 11kW i 22 kW, do brzih punjača od 350kW. Prezentiran je i novoinstalirani najbrži punjač u Bosni i Hercegovini.

Radi se o superbrzom MOON Power punjaču od 150 kW koji puni automobil za nekih 30 minuta.

„Kao neprikosnoveni lider u prodaji automobila na tržištu Bosne i Hercegovine, sretni smo što smo u okviru globalne strategije VW grupacije lider i u elektromobilnosti na domaćem tržištu“, kazao je direktor kompanije Porsche BH doo Senad Olovčić.

 

Prisutnima se obratio i član uprave i direktor Porsche Inter Auto doo  Alex Vaszi, koji je prenio svoja iskustva vožnje sa električnim automobilom od Sarajeva do Salzburga i Budimpešte, ali i do Mostara.

„U suštini,  jedina je razlika u pažljivom planiranju putovanja. Elektromobilnost u BiH nije tema za budućnost, niti je neki projekat Evropske Unije, ona je već stigla u Bosnu i Hercegovinu. Važno je da se pažljivo planira infrastruktura punionica širom Bosne i Hercegovine. Radujemo se promjenama koje dolaze i preporučujemo da što više klijenata testira električna vozila“, dodao je Vaszi.

Predstavljena je strategija brenda MOON, kao dijela Porsche Holding grupacije. Pored razlličitih vrsta punjača, brend MOON će u saradnji sa partnerima ponuditi kompletne usluge, počev od savjetovanja na licu mjesta, montaže sistema i stavljanja istog u funkciju. „Sa ponosom možemo konstatovati da smo pioniri u e-mobilnosti, da smo investirali preko 600.000 KM u infrastrukturu i postavili 88 električnih punjača od ukupno 170 koliko ih trenutno ima u BiH“, zaključio je Haris Muratović, rukovodilac marke MOON.

Istaknuto je da su svi ovlašteni trgovci educirani kako bi mogli asistirati u servisiranju električnih vozila, te kako su u Bosni i Hercegovini kroz ovlaštenu VW mrežu trgovaca već implementirani svi standardi u pogledu e-mobilnosti, počev od specijalnih alata, servisa, kao i punjača koji su na usluzi našim klijentima. Gost prezentacije bila je i novinarka i blogerica  Mirella Sidro koja je zaljubljenica u automobile i koja u električnim vozilima putuje širom Svijeta. Ona je prisutnima prenijela svoja iskustva vožnje sa električnim vozilom od Njemačke do BiH, ali i iskustva vožnje širom BiH, ističući da je uz planiranje putovanja nesmetano mogla da putuje.

 

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi

Skip to content