Putem aplikacije Bus info provjerite kada stiže vaš tramvaj, trolejbus ili autobus

Od sada i putem mobilne aplikacije možete saznati kada stiže vaš tramvaj, trolejbus ili autobus.

Bus info je usluga informiranja korisnika mobilnih usluga BH Telecoma putem njihovog mobilnog telefona o dolasku vozila javnog gradskog prijevoza, autobusa, tramvaja ili trolejbusa/ na stanicu/stajalište GRAS-a na području Kantona Sarajevo koje ih zanima, odnosno na kojem čekaju.

Usluga Bus info unaprijeđena je s novom aplikacijom koja je dostupna u Google Playu. Aplikaciji možete pristupiti na jednostavan način i putem downloada osigurati sebi uvijek dostupan info o dolasku prevoznog sredstva.

U okviru aplikacije Bus info takođe dobijate informaciju o svim stanicama gradskog saobraćaja u krugu od 3 km u odnosu na vašu trenutnu lokaciju. Klikom na oznaku stanice dobijate podatke o linijama i prevoznim sredstvima (tramvaj, autobus, minibus, tolejbus) koja staju na toj stanici.

Podsjećamo korisnike da je i dalje u upotrebi mogućnost provjere dolaska vašeg prevoza putem SMS-a. Jednostavno pozovite *133*jedinstveni kod stanice# i saznajte koliko stanica su udaljena vozila svih linija koja pristižu. Nakon toga dobit ćete SMS poruku sa traženim informacijama.Kodovi autobuskih, tramvajskih i trolejbuskih stajališta/stanica su istaknuti na svim stajalištima.

U povratnoj informaciji dobijate odgovor za stanicu za koju ste tražili upit. Primjer poruke za upit na stanicu Baščaršija:

 

Stanica: Baščaršija

Linija-broj stanica

1-5;8

3-0;6

Prvi broj označava liniju (tramvaj br. 1), a brojevi nakon crtice označavaju udaljenost izraženu u broju stanica u odnosu na stanicu Baščaršija što je u primjeru (5) stanica, a prvo slijedeće  vozilo je koje saobraća na liniji broj 1. udaljeno je (8) stanica.

Tramvaj br. 3 se po oznaci (0) nalazi na stanici, a prvo slijedeće vozilo na liniji broj 3. je (6) stanica udaljeno od te stanice.

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi

Skip to content