Putem aplikacije Bus info provjerite kada stiže vaš tramvaj, trolejbus ili autobus

  Putem aplikacije Bus info provjerite kada stiže vaš tramvaj, trolejbus ili autobus

  Od sada i putem mobilne aplikacije možete saznati kada stiže vaš tramvaj, trolejbus ili autobus.

  Bus info je usluga informiranja korisnika mobilnih usluga BH Telecoma putem njihovog mobilnog telefona o dolasku vozila javnog gradskog prijevoza, autobusa, tramvaja ili trolejbusa/ na stanicu/stajalište GRAS-a na području Kantona Sarajevo koje ih zanima, odnosno na kojem čekaju.

  Usluga Bus info unaprijeđena je s novom aplikacijom koja je dostupna u Google Playu. Aplikaciji možete pristupiti na jednostavan način i putem downloada osigurati sebi uvijek dostupan info o dolasku prevoznog sredstva.

  U okviru aplikacije Bus info takođe dobijate informaciju o svim stanicama gradskog saobraćaja u krugu od 3 km u odnosu na vašu trenutnu lokaciju. Klikom na oznaku stanice dobijate podatke o linijama i prevoznim sredstvima (tramvaj, autobus, minibus, tolejbus) koja staju na toj stanici.

  Podsjećamo korisnike da je i dalje u upotrebi mogućnost provjere dolaska vašeg prevoza putem SMS-a. Jednostavno pozovite *133*jedinstveni kod stanice# i saznajte koliko stanica su udaljena vozila svih linija koja pristižu. Nakon toga dobit ćete SMS poruku sa traženim informacijama.Kodovi autobuskih, tramvajskih i trolejbuskih stajališta/stanica su istaknuti na svim stajalištima.

  U povratnoj informaciji dobijate odgovor za stanicu za koju ste tražili upit. Primjer poruke za upit na stanicu Baščaršija:

   

  Stanica: Baščaršija

  Linija-broj stanica

  1-5;8

  3-0;6

  Prvi broj označava liniju (tramvaj br. 1), a brojevi nakon crtice označavaju udaljenost izraženu u broju stanica u odnosu na stanicu Baščaršija što je u primjeru (5) stanica, a prvo slijedeće  vozilo je koje saobraća na liniji broj 1. udaljeno je (8) stanica.

  Tramvaj br. 3 se po oznaci (0) nalazi na stanici, a prvo slijedeće vozilo na liniji broj 3. je (6) stanica udaljeno od te stanice.