Putovanje oko svijeta za 60 minuta

Učinkovite masaže bližih i dalekih zemalja učinit će da za kratko vrijeme doživite planetu donoseći kući, umjesto suvenira, tijelo u potpuno novom duhovnom i fizičkom ruhu

Na nesvakidašnje putovanje vodi vas Ma’ab Spa Center, čiji je rad obilježila stručnost izvođenja indijske masaže glave. Karta u jednom smjeru smanjuje glavobolju, bol u vratu i ramenima koje uzrokuje stres, poboljšava protok krvi prema glavi i olakšava pritisak na oči. No, indijska masaža nije samo tretman fizičkih problema. Kako njenu osnovu čini ajurvedski koncept usmjeren na potragu za ravnotežom, njome se energija tijela vraća u stanje balansa. Tako indijska masaža istovremeno utječe na emocionalne probleme i druge brige koje tište ljude. Masiranje glave pospješuje protok oksigena do mozga, što je efikasan način reduciranja straha i popravljanja raspoloženja. Osim toga, oksigen doprinosi jasnom i kreativnom razmišljanju.

Privođenjem kraju indijske masaže polako se prelazi na leđa. Masaža koja nosi naziv skandinavske zemlje Švedske poznata je još i kao klasična masaža. Riječ je o staroj umjetnosti ozdravljenja, koja se primjenjivala još 3000 godina prije nove ere. Njeni korijeni idu prema Aziji, ali kako je švedski profesor Pehr Henrik Ling razvio načine njenog izvođenja naziva se i švedskom. Švedska masaža pozitivno utječe na metabolizam i cirkulaciju, te i rad unutrašnjih organa. Dolazi do opuštanja i blagostanja tijela i duše.

Ako se ne uzme u obzir cijeli organizam, potpunu fizičku i psihičku regeneraciju tijela teško je postići. Naša stopala nose nas svakodnevno kroz život – korak po korak. Koliki je njihov značaj dovoljno govori podatak da se na svakom stopalu nalazi nekoliko hiljada nervnih završetaka povezanih sa svim dijelovima tijela. U ovom domenu svoju snagu pokazuje refleksologija stopala, odnosno  drevna kineska masaža stopala, koja opušta, potiče cirkulaciju i energetsku ravnotežu unutar tijela, dok se njenim izvođenjem zaokružuje cjeloviti pristup čovjeku i njegovom zdravlju.

Masaže u Ma’ab Spa Centeru rade se s eteričnim uljima koja pospješuju kako cirkulaciju tako i detoksikaciju organizma. Od eteričnih ulja cimeta, ruzmarina, lavande, limuna i narandže pravi se posebna smjesa za svaku osobu, koju u njeno pristanište uvode organski čajevi azijskog porijekla – woolang, bijeli čaj ili zeleni čaj izvrsnih aroma.

Radnička do 34

Sarajevo 71000, BiH

Tel.: 033 – 810 – 228

Mob: 061 – 499 – 284

Web: www.maabspa.ba

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi

Skip to content