Qatar Airways predstavlja svijet Bosni i Hercegovini

Qatar Airways, nacionalna avio kompanija države Katar, jedna je od najbrže rastućih avio kompanija na svijetu koja prevozi putnike na više od 150 odredišta na šest kontinenata. Od 31. oktobra pruža usluge s Međunarodnog aerodroma u Sarajevu.

Qatar Airways iz bosanskohercegovačke prijestolnice leti četiri puta sedmično. Putnike prevozi avionom Airbus A320 koji ima 132 sjedišta u ekonomskoj i 12 sjedišta u poslovnoj klasi. Dolaskom u Sarajevo, Qatar Airways bh. državljanima nudi mnogo više mogućnosti za odlazak na putovanje, naročito u Aziju, Indoneziju i Australiju skraćujući trajanje putovanja do niza dalekih odredišta.

Svi putnici, koji s Qatar Airwaysom lete do bilo kojeg odredišta u mreži ove kompanije, mogu da se prijave za besplatnu tranzitnu vizu za Katar i naprave pauzu u Dohi. Viza važi 96 sati, a putnici mogu da izaberu da provedu jednu noć besplatno u hotelu po svom izboru, ili dvije noći po cijeni od 50 američkih dolara za dvokrevetnu sobu.

Pobjednički tim Qatar Airwaysa

Godine 2017. Qatar Airways proslavio je 20. godišnjicu rada. Tokom tog perioda kompanija je osvojila niz priznanja i nagrada poput nagrade za Najboljeg avio prijevoznika na svijetu, Najbolju poslovnu klasu na svijetu, te niz drugih nagrada, kao i priznanje od Skytraxa, zlatnog standarda u anketiranju korisnika. Qatar Airways zna da je svaki let nova prilika da na putnika ostavi snažan i upečatljiv dojam. Stoga ova kompanija duboko vjeruje u tu filozofiju i pristup, a zaposlenici su njena najveća prednost.

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi

Skip to content