Radite li i dok ste na odmoru?

  Radite li i dok ste na odmoru?

  Raditi ili ne raditi tokom odmora, pitanje je koje muči mnoge. Sudeći po najnovijim istraživanjima, trenutno ono ipak najviše muči Amerikance, Brtiance i Francuze.

  Svi mi uživamo u plaćenom godišnjem odmoru, a istraživanje američke kompanije Mercer ustanovilo je da u 10 zemalja ljudi radije uzimaju odmor nego povišicu ili skuplje zdravstveno osiguranje.

  Istraživanjem portala Hotels.com upoređivani su prosječni brojevi slobodnih dana (ukupno sa godišnjim odmorom) u različitim državama. Prema njihovim rezultatima, najduže se odmaraju Rusi, čak 40 dana godišnje, potom slijede Italijani i Šveđani sa po 36 slobodnih dana. Pored toga, oni i odbijaju da bilo kakve poslovne obaveze ponesu sa sobom, kao i 73% ispitanih Nijemaca, koji kod kuće ostavljaju službeni telefon i računar.

  Kada su u pitanju nacije koje su vrijedne i tokom odmora, na prvom mjestu su Britanaci (39%), potom Amerikanaci (37%) i Francuzi (35%). Dakle, oko trećine pripadnika ovih nacija nemaju ništa protiv službenih poziva iz ležaljke.

  Ako postavimo pitanje realne svrhe odmora i vremena rezervisanog za opuštanje sa porodicom, kao i njihovog efekta na psihički i fizički oporavak radnika, možda bi trebalo zaključiti da Rusi to ipak najbolje rade.

  Izvor: Bookiraj.com