Rafting na Neretvi – Džajića buk

Rafting, na bilo kojoj rijeci, predstavlja jedinstveno iskustvo. Neretva rafting Džajića Buk je doživljaj pun zabave, kojeg ćete se uvijek rado sjećati. Pripremite se za dan ispunjen smijehom, adrenalinom te mirisima i okusima tradicionalne bosanske kuhinje.

Fotografije: Rafting centar Džajića buk

U ljetnom periodu rafting traje 3,5h i posjetioci uživaju u 18km dugom spustu, dok u zimskom periodu možete iskoristiti jedinstvenu priliku te uživati u ljepotama ovog predjela na skraćenom spustu od 7km. Plahi brzaci i vodopadi, smaragdno korito kanjona, gdje se plavetnilo neba naslanja na bjelinu pomno isklesanih stijena, zasjenci i uvale, osunčane plaže i prikrajci, riba i ptica, zov i pjesma, bit će razlogom vašeg ushićenja i radosti… Najbitnija stavka svakog raftinga je sigurnost, za šta su se pobrinuli iz Džajića buka, angažovanjem iskusnih licenciranih (IRF) skipera, uz putničko osiguranje i kompletnu opremu za vodu.

Avantura počinje!

Spremni smo za malo uzbuđenja, malo igre i malo nadmetanja sa živošću rijeke i nepredvidivošću. I eto prvoga buka koji iz daleka već kazuje svoje nestrpljenje hoćete li uspješno savladati njegovu razigranu vodenu zasjedu… I vi ste spremni, osobito onda kad čamcem brode spretni skiperi bodreći vas svojom sigurnošću i vidnim iskustvom. Zaveslate onda i vi jače… Cika nalik dječijem veselju i oduševljenju, a onda vas rijeka opet mirno vodi do sljedeće svoje prekrasne pršteće prepreke…

Smjenjuju se bukovi i mirni vodeni prolazi… Teče Rijeka… Žedan li si, sagni se i pij… čista je!

Hoće Neretva da vam pokaže sve svoje draži, pa i svoju prekrasnu susjedu Rakitnicu. I jedna i druga ponudiće vam za odmor veliku plažu, koja je rasprostrla svoj bijeli kamen i pijesak baš tu na ušću, gdje se Rakitnica spaja sa Neretvom da zajedno zanosno teku i veličaju ljepotu.

Oni što ne mogu odoljeti, okupaće se u njenoj svježini i tijelom svojim sunce pozdraviti.

Već razigrani, neki će se odvažiti i na skok u modrozelenu, kao suza čistu rijeku i njene dubine, sa obližnjih litica.

Negdje na sredini kanjona dočekuju vas dražesni slapovi “Blizanci“, gdje je zaustavljanje i fotografisanje skoro pa nedopustivo preskočiti. Plovi smaragdna rijeka. Između sanjarenja, radosti, pjesme i smijeha, plove čamci… Tihaci i brzaci se smjenjuju. Ostaju iza vas veliki bukovi… Ploče, Štrojila… I evo slijedi onaj posljednji, Džajića Buk! Ovaj je i najzahtjevniji, pa je izazov nadmetanja još veći…

Malo pripreme na čamcu, upute od strane skipera, dogovora i evo ga …Pršte mlazevi vode hučeći i izvijajući se u pjenušave vodoskoke… žešći zamasi veslom i gotovo… Džajića Buk je savladan, ostaje iza vas veselo vam domahujući ljepotom svojom, a Neretva ponovnom mirnoćom najavljuje završetak višesatne plovidbe.

Dolaskom u selo Džajiće u kasne poslijepodnevne sate rafting se završava, ali ne i dan na Neretvi. Nakon što ste po izlasku iz čamca, raft-opremu zamijenili suhom i toplom odjećom, vrijeme je za slasno objedovanje.

U lijepom i ugodnom ambijentu, na terasi uz samu rijeku, bićete ugošćeni ljubaznošću i toplim gostoprimstvom vaših domaćina, raznovrsnom i ukusnom tradicionalnom kuhinjom, ali i dobrom zabavom.

Poželite li ostati duže, na raspolaganju su vam prostrani i udobno opremljeni šatori sa prekrasnim pogledom na rijeku i kompletnom pratećom uslugom.

Bilo da želite uživati u jednodnevnom raftingu, vikendu ili četverodnevnom aranžmanu gdje ćete pored raftinga planinariti „ putem šverca duhana“ posjetiti Titov bunker i sl. ljubazni domaćini će se pobrinuti da vam boravak ostane u prekrasnom sjećanju i sigurni smo da ćete se ponovo vratiti.


Ponuda A uključuje

Prevoz od Konjica do sela Džajići (po potrebi) i nazad

Doručak u selu Džajića buk Rooms***

Rafting na Neretvi

Ručak sa bogatom ponudom tradicionalnih jela

Druženje uz karaoke i jukebox

Poklon CD sa fotografijama sa raftinga

Cijena aranžmana po osobi 80KM


Ponuda B uključuje

Prijevoz od Konjica do sela Džajići (po potrebi) i nazad

Noćenje u kampu Džajića buk Rooms***

Rafting na Neretvi

2 doručka u kampu Džajića buk Rooms***

Ručak sa bogatom ponudom tradicionalnih jela

Večera uz rijeku sa ponudom zdrave i ukusne riječne pastrmke

Druženje uz karaoke i jukebox

Poklon CD sa fotografijama sa raftinga

Cijena aranžmana po osobi 120KM

Rezervacija i dodatni popusti koje možete ostvariti dostupni su na linku.


KONTAKT

Kasim Džajić

+ 387 (0)61/ 577 000

+ 387 (0)61/ 482 400

Tel/Fax:

036 724 162

E-mail: dzajick@bih.net.ba

www.neretva.rafting.ba

www.raft.ba

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi

Skip to content