Raskošna svečanost povodom Nacionalnog dana Austrije

I dok je kolona ljudi stajala sinoć ispred velike i lijepe Vijećnice, najreprezentativnijeg objekta Austro-Ugarske na našem prostoru, činilo se da će čak i ona biti premala da primi sve goste pristigle na obilježavanje Nacionalnog dana Austrije. Stoga se slobodno može reći da je austrijska proslava u kategoriji najvećih događaja organizovanih na ovom čuvenom mjestu. Zasluge za to pripadaju veoma poduzetnom ambasadoru Austrije u BiH, Martinu Pammeru, koji slovi za velikog ljubitelja kulturnih događaja.

Svečanost je otpočela nakon intonacija himni Austrije, BiH, te Evropske Unije. S pažnjom je praćena dodjela odlikovanja nakon koje se zaplesalo uz Dunavski valcer. Za muziku koja je učinila noć dodatno raskošnom pobrinuli su se orkestri Muzičke škole Sarajevo, OS BiH, Muzičke akademije Sarajevo, također Trio Square Waltz, Siebener Blech, opereta i opera iz Austrije.

U opuštenoj atmosferi gosti su se družili u različitim dijelovima Vijećnice degustirajući prikladne napitke, slane i slatke specijalitete uz ugodne razgovore i nova poznanstva.

Elma Zećo, Furaj.ba

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi

Skip to content