Red Bull Showrun priredio spektakl koji će se dugo pamtiti

Sarajevo je danas bilo epicentar uzbuđenja i adrenalina, privukavši desetine hiljada zaljubljenika u Formulu 1, motociklizam i automobilizam. Glavni događaj bio je spektakularan nastup legendarnog vozača Formule 1, Davida Coultharda, koji je vozio sarajevskim ulicama u legendarnom Red Bull RB7 bolidu.

Foto: Joerg Mitter

Coulthard je svojim vještinama i brzinom ostavio publiku bez daha, demonstrirajući moć i preciznost jednog od najdominantnijih bolida u historiji ovog sporta. Njegov performans bio je vrhunac događaja, a okupljeni su mogli osjetiti uzbuđenje i energiju koja prati utrke Formule 1.

Osim Coultharda, koji je vozio Red Bull Racingov F1 bolid RB7, Sarajlije i gosti mogli su uživati u vožnjama najvećih zvijezda – motocikliste Arasa Gibieze, njemačkih majstora drifta Red Bull Driftbrothers u drift automobilima.

Foto: Predrag Vučković

Ovaj spektakl je istovremeno bio prilika za promociju grada i regije, ističući Sarajevo kao atraktivnu destinaciju za velike sportske manifestacije. Uspjeh događaja obećava buduće slične inicijative, koje će nastaviti da privlače posjetitelje i entuzijaste iz svih dijelova svijeta

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi

Skip to content