Registracija za 11. Sarajevo Business Forum otvorena još 2 dana

Registracija učesnika i medija iz Bosne i Hercegovine, regiona i svijeta zainteresiranih za 11. Sarajevo Business Forum otvorena je do petka, 06. maja. Prijave je moguće izvršiti isključivo online, putem zvanične web stranice: www.sarajevobusinessforum.com. Sarajevo Business Forum će ove godine prezentirati poslovne prilike i mogućnosti ulaganja u Bosnu i Hercegovinu, te zemlje regiona.

 

Sarajevo Business Forum se pozicionirao kao jedan od najvećih međunarodno investicijskih događaja u Jugoistočnoj Evropi. Tema ovogodišnjeg Foruma, koji će u glavnom gradu Bosne i Hercegovine biti održan 11. i 12. maja je „Nearshoring – perspektiva za region“, odnosno predstavljanje potencijala za realociranje proizvodnje evropskih kompanija na područje Jugoistočne Evrope, što dalje može dovesti do ekonomskog napretka, a prije svega zaustaviti odljev stručnog, mladog i sposobnog kadra sa ovih prostora.

 

Kao i prethodnih godina, Sarajevo Business Forum okupiti će neke od najutjecajnijih poslovnih i političkih lidera iz regiona i svijeta kojima će se predstaviti niz investicijskih projekata iz proizvodnje, poljoprivrede, energetike, obrazovanja, finansija, infrastrukture, izgradnje, usluga, turizma i drugih sektora. I ove godine očekuje se veliki broj učesnika i novinara iz domaćih i stranih medijskih kuća, a do sada su prijavljeni dolasci predstavnika iz više od 33 države.

 

Organizator najveće i najznačajnije investicijske konferencije u regiji je Bosna Bank International (BBI) d.d. Sarajevo u saradnji sa strateškim partnerom – Ministarstvom privrede Kantona Sarajevo, te dioničarima BBI banke – Islamskom razvojnom bankom (IsDB), Dubai islamskom bankom (DIB), Abu Dhabi islamskom bankom (ADIB) i drugim partnerima.

 

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi

Skip to content