“Rent a Local Friend” – odlična turistička biznis ideja

Na Svjetsko prvenstvo u fudbalu stigle su i stotine hiljada turista iz cijelog svijeta. Spretni Brazilci dosjetili su se sjajne poslovne ideje.

Grupna turistička putovanja nisu baš za svakoga. Obilazak znamenitosti za mnoge je turiste puno ljepši doživljaj kad ga obave u društvu “domaćih” ljudi. Spretni Brazilci dosjetili su se zato jedne sjajne poslovne ideje.

 

Na Svjetsko prvenstvo (SP) u nogometu stigle su i stotine tisuća turista iz cijelog svijeta. Oni su htjeli pogledati utakmice svoje nacionalne vrste – i razgledati Brazil. Velika je to zemlja, s puno turističkih atrakcija. Ali što pogledati u tih nekoliko slobodnih dana između dvije utakmice?

 

Nema baš svatko prijatelje i rodbinu u Brazilu da od njih dobije savjete što se isplati obići. Tim ljudima za vrijeme SP-a pomaže agencija “Rent a Local Friend”. Ideja: zainteresirani gosti “iznajmljuju” ljude koji žive na licu mjesta i koji im daju korisne turističke savjete.

 

Agenciju je 2010. utemeljila brazilska novinarka Alice Moura. Cilj je da se gostima omogući “individualni” pogled na Brazil.

 

“Individualni” pogled na Brazil

Posjetitelji pri tom navode ono što ih zanima, jesu li zainteresirani za kulturne atrakcije ili prirodne ljepote. A “prijatelj” s lica mjesta nakon toga sastavi program po mjeri gosta. Na programu se, kako stoji na web-stranici agencije, ne nađu samo općepoznate turističke destinacije, već i neki (široj javnosti) nepoznati dijelovi grada, restorani u kojima jedu “domaći” ili jednostavno dućani koji su cool.

“Biti turist to zna biti i prilično dosadno. Zato smo i pokrenuli ovaj projekt, da se nitko ne bi morao osjećati kao turist”, to je poruka koju Mourina tvrtka upućuje zainteresiranim mušterijama.

 

U okviru pružanja usluge moguće je i pružanje pomoći u rješavanju svakodnevnih problema pred kojima se nađu turisti. Gdje se nalazi dobar frizer u São Paulu? A gdje u Recifeu pronaći adapter za prijenosno računalo? “Rent a Local Friend” turiste želi zaštiti i od klasičnih “lopova” koji naivnim gostima izvlače novac iz džepova.

 

Tijekom Svjetskog prvenstva naglo je porasla potražnja za “lokalnim prijateljima”. Danielle Cunha vodi operativne poslove “Rent a Local Friend-a” i priča kako je posljednjih tjedana promet porastao za 150%…

 

Izvor: Seezbez.net

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi

Skip to content