Riječ stručnjaka: Najpopularnije boje kose za 2021. godinu

  Riječ stručnjaka: Najpopularnije boje kose za 2021. godinu

  Godina koja je za nama, 2020. mnogo toga je promijenila u našim životima, pa i u nama samima. 

  Foto: Lorealparisusa.com

  Tako su mnogi odlučili izaći iz zone komfora, napraviti promjene i s njima krenuti u novu godinu. Stručnjaci za kosu izdvojili su nekoliko trendova u bojenju kose koji će vladati 2021. godine. Među trendovima se očekivano nalaze i neki kojima se žene uvijek vraćaju poput balayagea ili ombri. No, stručnjaci savjetuju kako boja treba biti personalizirana na temelju vašeg tona kože, kao i teksture kose, što znači da se prije promjene obavezno konsultujete s vašim frizerom kako bi konačni rezultat bio najbolji.

  1. Tonalna brineta

  Brinete karakterizira “previše topline” koja im prolazi kroz kozu, pa stručnjavi savjetuju dodavanje hladnijih tonova u vidu pramenova kojima se smanjuje toplina bez da boja gubi na dubini. To je zbog toga što smatraju da će u 2021. u trendu biti zadržavanje bogate, tople smeđe boje, ali s hladnijom bazom.

  2. Boja žvake

  Frizeri iz Velike Britanije rekli su kako je potražnja za rozom bojom kose prošle godine porasla za 900 posto. Mnogi su se odlučili eksperimentirati s ovim nijansama tokom lockdowna početkom godine. Iako je sve počelo pastelnim nijansama, tokom godine mnoge su se žene počele okretati življim bojama u želji isprobaju nešto potpuno novo.

  3. Retro plavuša

  Sharon Tate

  Omiljena boja kose 70-ih godina vraća se na velika vrata, sudeći prema najavama stručnjaka. Baš kao nekada, mnogi će nositi staru fotografiju glumice Shanon Tate kako bi pokazali kakvu boju žele imati. Zlatno-medeni tonovi nosit će se u kombinaciji sa zavjesa-šiškama.