Robert Dacešin osvojio prvu nagradu na Međunarodnom festivalu turizma u Portugalu

Jedan od najboljih bh. travel bloggera Robert Dacešin objavio je na društvenim mrežama kako je osvojio prvu nagradu na Međunarodnom festivalu turizma u Portugalu.

Foto: Instagram

“Nakon više od desetak nagrada i priznanja koja je video na temu ‘”‘Zašto Bosna i Hercegovina može biti broj 1 destinacija u svijetu'”‘ osvojio, novi video koji smo radili pod nazivom ‘”‘Bosnia and Herzegovina – The country of but(t)s'”‘ osvojio je novu nagradu i to PRVO MJESTO na još jednom Međunarodnom festivalu imena @art.e.tur u konkurenciji preko 1000 filmova, za najbolji video o jednoj zemlji”, napisao je Dacešin na društvenim mrežama a zatim je i pojasnio kako je dobio ideju za video.

“Inače, ideja za ovaj video pala mi je vozeći se vozom iz Valensije ka Sevilji i u tih par sati sam skuckao prvu verziju scenarija. Htio sam da kreiramo video koji će na šaljiv način prikazati ono meni najbolje što postoji kod nas, a to je da u BiH gotovo ništa nije petica, nemamo Mišelin restorane u hotele sa infiniti bazenima, ali imamo dosta mjesta gdje za malo novca dobiješ dobar 4+. Kad sam se vratio kući, zajedno sa Milanom Banjcem @milanbanjac404smo sjeli i lagano to sve posložili️Neko vrijeme sam tražio i glumicu koja bi bila nekako vrckava i šašava da odglumi u ovom tipu videa i @olga.skerletovic.djordjevic je odradila više nego sjajan posao i hvala joj na tome. Hvala i @bajicmilan koji je ranije snimio dobar dio kadrova i @piljeviclejlakoja je pristala da krajem decembra na minus temperaturi na Trebeviću odsvira u majici bez rukava svoj dio na električnoj violini koji se savršeno uklopio u video. Jeste da smo se svi smrzli i da nam se akumulator ispraznio, jer nam je prethodno pregorila rasvjeta, pa smo farove od auta koristili za to, ali vrijedilo je”, napisao je.

 

Podsjećamo, Robertov videosnimak pod nazivom “Bosnia and Herzegovina – The country of but(t)s” osvojio je prvu nagradu na Međunarodnom festivalu turizma u Južnoafričkoj Republici.

Ranije je film Roberta Dacešina “Zašto Bosna i Hercegovina može biti broj 1 turistička destinacija u svijetu“ proglašen za najbolji turistički video na svijetu od Međunarodnog komiteta turističkog filma (CIFFT).

Robert Dacešin – Putujući shvatiš koliko ti je dobro kući

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi

Skip to content