Romantična prosidba pored vodopada u Jajcu

Mnoge djevojke maštaju o idealnoj prosidbi, romantičnom i prekrasnom ambijentu. Jedna takva nedavno se dogodila u kraljevskom gradu Jajcu.

Foto: Jajce Online

Pored veličanstvenog vodopada u Jajcu zaljubljeni Srđan Jović iznenadio je svoju djevojku Dajanu Leto, a ova priča dobila je sretan epilog, budući da je djevojka hrabro kazala “Da”, što je upotpunilo cjelokupni događaj i ispunilo očekivanja romantičnog mladića.

“Vjerili smo se na vodopadu jer je Jajce naš grad ljubavi. Ovdje smo započeli našu ljubav i proveli mnogo lijepih i nezaboravnih trenutaka, a sad ćemo je krunisati na najljepši način”, rekao je mladi par iz Šipova za lokalni portal Jajce Online.

Interesantno je da je nedaleko od vodopada, na kovanoj ogradi preko koje se pruža pogled na posljednji počinak Plive zaključano na stotine različitih katanaca s ispisanim imenima, datumima i porukama na svim jezicima svijeta. Ljubavni katanci popularni su na sličnim mjestima u mnogim evropskim i svjetskim gradovima, oni su interaktivna izložba na otvorenom, umjetnička instalacija koja, kao i nadolazeće proljeće, budi nadu i vraća vjeru u pravu ljubav. Mnogi ljudi su prepoznali ovaj trend, Jajce je dobilo novo turističko obilježje pored postojećih. Ne tako slavno kao možda Julijin balkon u Veroni, ali ipak mjesto vrijedno zanimanja.

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi

Skip to content