Ryanair započeo aviooperacije sa Međunarodnog aerodroma Sarajevo

Svečano otvaranje nove aviolinije na relaciji Geteborg – Sarajevo od strane vodeće europske niskobudžetne aviopkompanije Ryanair obilježeno je press konferencijom u turističko-informativnom centru Turističke zajednice Kantona Sarajevo na Međunarodnom aerodromu Sarajevo.

Boeing 738 sletio je na pistu sarajevskog aerodroma u 08:20 po lokalnom vremenu, te je dočekan tradicionalnim vodenim pozdravom, što je označilo početak letova između Geteborga i Sarajeva.

Na press konferenciji  prisutnima su se obratili Haris Fazlagić – predsjednik turističke zajednice KS i Vedrana Vikić Musić – direktorica Sektora aerodromskih usluga na Međunarodnom aerodromu Sarajevo.

Fazlagić je podsjetio kako je otvaranje ove linije rezultat javnog poziva o subvencioniranju aviosaobraćaja, provedenog u saradnji Turističke zajednice KS, Međunarodnog aerodroma Sarajevo i Vlade KS. Najavio je da su u toku pripreme za novi međunarodni javni poziv za subvencioniranje aviosaobraćaja za naredne dvije godine.

“Posebno je važno da jedna od vodećih niskobudžetnih aviokompanija kao što je Ryanair ima bazu u Sarajevu. Mi u Turističkoj zajednici KS imamo velike planove i očekivanja od predstojeće ljetne sezone, a mogućnost većeg broja letova zasigurno će pomoći u ostvarenju naših ciljeva.”, izjavo je Fazlagić.

“Prvi let iz Geteborga je uspješno realizovan, a u narednim danima, u okviru ljetnog reda letenja, očekujemo početak aviooperacija ka ostalih pet atraktivnih europskih destinacija. Uložili smo veliki trud kako bismo sproveli u djelo mogućnost subvencioniranja aviokompanija radi širenja mreže destinacija iz Sarajeva, i taj trud se isplatio”, izjavila je Vikić Musić.

U narednim danima, s Međunarodnog aerodroma Sarajevo, započinju aviooperacije Ryanaira za London, Brisel, Memmingen, Milano i Solun, čime će putnicima biti pružene dodatne mogućnosti za putovanja i povezanost sa atraktivnim europskim destinacijama.

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi

Skip to content