“Sajam minerala” u Kreševu za vikend

Sajam minerala, stijena, fosila, dragog i poludragog kamenja jedinstvena je manifestacija u BiH koju organizira Udruga „Kreševski citrin“, a ovogodišnji se organizira 20. godinu zaredom.

Foto: Pixabay

Ove se godine očekuje 30-ak izlagača iz BiH, Hrvatske, Srbije i Slovenije, a sajam će se održavati u holu Osnovne škole ”Dr. Boris Ćorić” Kreševo.

U razgledavanju kristala, fosila, dragog i poludragog kamenja iz BiH i zemalja regije posjetitelji će moći uživati u subotu, 7. oktobra od 10 do 18 sati, te u nedjelju, 8. oktobra od 10 do 16 sati.

Organizatori pozivaju sve ljubitelje minerala da dođu i uživaju u svijetu koji im se otvara zahvaljujući ovoj manifestaciji, svijetu kristala za kojim mnogi tragaju cijelu godinu kako bi ih izložili upravo na ovom Sajmu.

Među njima su i brojni Kreševljaci svih dobnih uzrasta, počevši od školaraca do iskusnih tragača za kristalima kojima je bogato srednjobosansko škriljavo gorje, poput kreševskog citrina ali i hijalofana čija su nalazišta u Busovači jedinstvena u svijetu.

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi

Skip to content