Samir Zahirović dobitnik bronzane nagrade Sterijinog pozorja

Tuzlanski fotograf Samir Zahirović osvojio je vrijednu nagradu – FSS bronzana medalja za fotografiju “Crkva bosanska 2” istoimene predstave Narodnog pozorišta Tuzla u sklopu nagradnog konkursa Sterijinog pozorja u Srbiji.

Naime, u sklopu ovogodišnjeg “Sterijinog pozorja”, festivalu nacionalne drame i pozorišta koje se svake godine održava u Novom Sadu, održano je i 16. međunarodno trijenale na kojem je predstavljena velika izložba “Pozorište u fotografskoj umjetnosti”, na čiji konkurs je pristiglo preko 1.000 fotografija, koje je poslalo skoro 300 fotografa iz cijelog svijeta.

Žiri je pregledao 1.123 fotografije koje je na izložbu uputilo 287 umjetnika iz 60 zemalja, te za izložbu prihvatio 244 fotografije koje je na izložbu uputilo 127 umjetnika iz 48 zemalja, a fotografija Samira Zahirovića osvojila je bronzanu nagradu.


Samir Zahirović: Objektiv, moj prozor u svijet | Furaj.ba

On nastoji predočavati svijet fotografijom prema kojoj se ljubav počela razvijati još u osnovnoj školi. Danas je profesionalno usmjeren ka fotografisanju arhitekture i 360° panorama, te je vlasnik domene www.pano360.ba. Također, prvi je licencirani Google Trusted fotograf u BiH. “Svaki motiv je specifičan, a fotograf ga pokazuje onako kako ga vidi kroz objektiv”, smatra Samir, nositelj međunarodnog umjetničkog zvanja AFIAP.

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi

Skip to content