Sanjinu Pehlivanoviću srebrena medalja na Svjetskim igrama

Najbolji bosanskohercegovački igrač bilijara Sanjin Pehlivanović nastavio je da blista na svjetskoj sceni i u Birminghamu (Alabama, Sjedinjene Američke Države) gdje je postigao svoj najveći uspjeh u seniorskoj karijeri.
 
 
 
Pehlivanović je na Svjetskim igrama osvojio srebrenu medalju nakon što je u izvanrednom finalu poražen od po mnogima najboljeg igrača na svijetu, Nijemca Joshue Fillera.
 
Sanjin je vodio veći dio meča, imao je 8:7, ali Filler koji u svojoj riznici ima bukvalno sve što jedan igrač bilijar može imati (svjetski prvak, evropski prvak, osvajač US Opena) je imao više koncentracije u završnim partijama.

 

 
“Meč je bio izuzetno težak, imao sam priliku kod vodstva 5:3, nisam je iskoristio, Josh je odigrao nekoliko nevjerovatnih poteza. Sretan sam što sam osvojio srebrnu medalju, iako osjetim da sam mogao i više. Prvi sam igrač iz Bosne i Hercegovine koji je došao na Svjetske igre, uvijek sam ponosan kada uradim nešto za svoju domovinu, mi smo mala država i divan je osjećaj kada uradiš nešto da se za tvoju zemlju čuje u cijelom svijetu. Ova godina ide dobro za mene, tu sam, nadam se da ću uskoro biti na samom vrhu”, izjavio je Pehlivanović.

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi

Skip to content